Bugetul și prioritățile UE pentru 2021-2027, în dezbatere la Timișoara

Vittoria Alliata di Villafranca. Foto: Comisia Europeană

Reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Ministerului Fondurilor Europene vor intra în dialog cu cetățenii din Timişoara, într-o întâlnire organizată la Universitatea de Vest.

 

Un dialog liber și deschis despre viitorul Europei este invitația pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională o lansează tuturor persoanelor interesate din Regiunea Vest pentru data de 11 decembrie.

Întâlnirea, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Comisia Europeană și Universitatea de Vest din Timișoara, are ca temă Prioritățile bugetare ale Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Vor vorbi despre ce urmează la nivel european și național şi vor răspunde întrebărilor cetățenilor Vittoria Alliata di Villafranca, din partea Comisiei Europene, director în cadrul DG Regio – Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, şi Ioan Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene din România.

Dezbaterea este programată în 11 decembrie, între orele 9.30-11, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara. Sunt așteptați studenți, profesori, reprezentanți ai administrațiilor publice locale și reprezentanți ai mediului privat, dar și orice cetățean interesat de viitorul Europei, prioritățile Uniunii Europene și modul de alocare și accesare a fondurilor europene ca instrument pentru dezvoltare. Dialogurile vor fi moderate de Brîndușa Armanca, profesor universitar și jurnalist. Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

„În cadrul următorului buget pe termen lung al Uniunii Europene pentru 2021-2027, Comisia Europeană propune modernizarea politicii de coeziune, principala politică de investiții a UE, orientând intervențiile către inovare, emisii reduse de carbon, conectivitate și mobilitate durabilă, îmbunătățirea calității serviciilor publice. România are alocate 27 de miliarde de euro prin politica de coeziune în perioada 2021-2027”, spun organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email