British International School of Timișoara a început înscrierile pentru anul școlar 2021-2022 (P)

British International School of Timișoara, prima școală internațională din vestul țării candidată International Baccalaureate și acreditată de Council of British International Schools și Cambridge, a început procedura de înscriere a noilor elevi pentru anul școlar 2021-2022. Campusul British International School of Timișoara își continuă, în acest timp, dezvoltarea, urmând ca în luna septembrie să fie inaugurată o nouă sală de sport modernă, prima sală de sport școlară construită după 1989 în Timișoara.

 

Capacitatea de școlarizare, crescută semnificativ din toamnă

La doi ani de la deschidere, 350 de elevi din peste 15 țări, domiciliați în Timișoara, dar și în Arad, urmează cursurile British International School of Timișoara.

Începând din această toamnă, şcoala își propune o creștere semnificativă a capacității de școlarizare, pentru a putea oferi astfel oportunitatea accesării unui învățământ de înaltă calitate unui număr de elevi mai mare. Se preconizează că 450 de copii vor fi înscriși pentru anul școlar 2021-2022, ceea ce reprezintă o confirmare a procesului de educație oferit, dar și o dovadă de încredere din partea familiilor care hotărăsc să se le alăture acestei comunități.

Vor fi deschise grupe suplimentare de elevi pentru grupa pregătitoare, respectiv anii 1 și 2. Din următorul an școlar, instituția de învățământ va oferi cursuri elevilor începând cu vârsta de patru ani (care vor intra în clasa pregătitoare) până la 17 ani (anul 11, conform sistemului de educație din Marea Britanie). Capacitatea de școlarizare va crește treptat, astfel încât prima promoție va absolvi studiile liceale în iunie 2024. Numărul de locuri disponibile pentru anumite clase râmâne limitat, în urma creșterii interesului față de învățământul în sistem britanic și ca urmare a extinderii treptate.

Procesul de înscriere a elevilor noi a început în data de 14 aprilie. La fel ca anul trecut, elevii existenți au avut prioritate la reînscriere. De asemenea, 150 de elevi sunt deja pe listele de așteptare, urmând ca locurile disponibile pe clase să fie anunțate în perioada următoare. Procesul de înscriere a noilor elevi, presupune și o serie de evaluări la limba engleză, matematică și interviuri cu membrii echipei manageriale pentru a atrage cei mai bine pregătiți elevi.

 

Acreditări internaționale

British International School of Timisoara a obținut încă din primul an de funcționare prestigioasa acreditare internațională Council of British International Schools, acordată în urma unei riguroase inspecții care a concluzionat ca instituţia îndeplinește standardele prevăzute pentru o școală înternațională cu curiculum britanic. În același timp, anul trecut, a fost obținută certificarea Cambridge, fapt ce a permis acreditarea primului centrul de examinare Cambridge International din zona de vest a țării. De altfel, prima examinare Cambridge a fost organizată în acest an, elevii obținând rezultate deosebite.

Totodată, şcoala este în proces de finalizare a stagiului doi din procesul de acreditare COBIS, care îi va reconfirma înalta ținută academică a procesului de învățământ. Școala a demarat procesul de autorizare în vederea oferirii programului International Baccalaureate, obținând în acest an statutul de “International Baccalaureate candidate school”.

 

Un campus de excepție

British International School of Timișoara și-a început activitatea în anul 2019, într-un campus situat în zona de nord a oraşului, pe strada Aurora, construit în jurul unei clădiri istorice din 1910, complet renovate. Campusul oferă facilități deosebite și continuă să se dezvolte, fiind începută construcția unei săli de sport moderne, care are ca termen de finalizare începutul noului an școlar. În paralel se lucrează la planurile legate de realizarea unui nou corp de clădire care va găzdui clasele de liceu.

British International School of Timișoara beneficiază de facilități moderne și resurse de calitate, inclusiv tehnologie de ultimă generaţie, săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică şi științe. Școala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în aer liber, îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică pentru a fi ghidaţi înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

 

Personal didactic cu experiență internațională

Predarea se desfăşoara exclusiv în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format  dintr-un mix echilibrat de profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume, alături de profesori locali, pentru anumite materii. Pentru anul şcolar următor, instituţia a început procedura de angajare a unor noi profesori internaționali și a unui număr de profesori locali.

Procedura detaliată de admitere precum si informatiile legate de costul scolarizarii sunt disponibile pe site-ul şcolii la adresa http://britishschool-timisoara.ro/ro/admission/. Informații suplimentare pot fi obținute prin email la admissions@britishschool-timisoara.ro sau prin telefon la numărul 0799- 408.341, de luni până vineri, orele 9-17.

 

Print Friendly, PDF & Email