Biroul Electoral Timișoara a sesizat o campanie ilegală în favoarea lui Nicolae Robu și împotriva lui Dominic Fritz

Uniunea Salvați România a înregistrat sâmbătă, 8 iunie, o sesizare prin care solicită investigarea și sancționarea continuării propagandei electorale și defăimarea candidatului Dominic Samuel Fritz de către administratorul paginii Timișoara Update și site-ul www.timisoaraupdate.ro.

 

Potrivit USR Timiş, cu o majoritate de voturi, Biroul Electiral Municipal Timişoara a constat că legea a fost încălcată și a decis sesizarea Inspectortaului de Poliţie al Judeţului Timiș pentru aplicarea unor sancțiuni contravenționale.

„Pe tot parcursul zilei de sâmbătă Timișoara Update a publicat articole electorale, inclusiv sponsorizate, în care Nicolae Robu era lăudat și Dominic Fritz insultat și îndemnuri la vot în favoarea candidatului Alianței PSDPNL. Astfel a fost postat un videoclip cu următoarea descriere: «Nicolae Robu – primarul cu suflet de Timișoara», iar în  burtiera videoclipului mențiunea: «Fritz susține un penal la conducerea unei primării din Timiș»  și un alt videoclip cu următoarea descriere: Fritz este un pericol pentru copiii Timișoarei. De asemenea, pe site-ul www.timisoaraupdate.roa fost publicat un articol intitulat: «Ce alegem duminică» în care se aduc diverse acuzații nefondate la adresa lui Dominic Samuel Fritz și era promovată în mod pozitiv activitatea lui Nicolae Robu. (…)Reamintim că pe perioada campaniei electorale postările și articolele Timișoara update au fost sponsorizatre de către PNL și recomandate de candidatul Nicolae Robu pe pagina publică de Facebook”, se arată în comunicatul USR Timiş.

În opinia BEM, materialele prezentate de USR demonstrează că pagina de Facebook Timișoara Update și site-ul www.timisoaraupdate.ro au continuat propaganda electorală în favoarea candidatului Nicolae Robu și în detrimentul candidatului Dominic Samuel Fritz, după încheierea campaniei electorale.

BEM a dispus sesizarea IPJ Timiș pentru aplicarea sancțiunilor contravenționale și înlăturarea materialelor nelegale de pe pagina de Facebook Timișoara Update și site-ul www.timisoaraupdate.ro

 

 

Print Friendly, PDF & Email