Bilet unic pentru trei mari muzee din Timişoara

Muzeul de Artă Timişoara. Foto: ArtEncounters

Consiliul Județean Timiş a introdus biletul unic de intrare pentru cele mai mari trei muzee din Timișoara, aflate în administrarea sa.

 

Prin achiziționarea unui singur bilet, cu preț unic, la doar puțin peste jumătate din costul total de dinaintea implementării acestei măsuri, vor putea fi vizitate Muzeul de Artă Timişoara, Muzeul Național al Banatului şi Muzeul Satului Bănățean.

Valoarea cumulată pentru vizitarea celor trei muzee era, până la adoptarea hotărârii, 41,67 lei (16,67de  lei pentru Muzeul Național al Banatului, 5 lei pentru Muzeul Satului Bănățean şi 20 de lei pentru Muzeul Național de Artă Timișoara). În plus, vizitatorii erau nevoiți să apeleze la trei casierii pentru achiziționarea biletului de intrare, cu consumul de timp aferent. Conform hotărârii Consiliului Județean, biletul unic are o valoare de 24 de lei.

Inițiativa, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, este menită să crească atractivitatea Timișoarei ca destinație de city break, să faciliteze accesul turiștilor în muzee și să stimuleze activitatea agențiilor de turism, care pot achiziționa acum bilete la preț redus pentru grupuri mari de turiști, de 18 lei de persoană. Măsura are ca scop, printre altele, și creșterea accesului cetățenilor la cultură, asigurarea unei infrastructuri culturale adecvate, cât și stimularea activităților specifice.

„Este un pas firesc, în rând cu marile orașe ale Europei, care va crește numărul de vizitatori și ușurează accesul în muzee. Mulți turiști vin în Timișoara pentru city break-uri, pentru una sau două zile. Biletul unic scurtează timpul petrecut la casierii, dar îi și îndrumă către toate cele trei muzee. Experiența lor în Timișoara este astfel mai amplă. Ne-am dorit să fim în pas cu lumea, cu atât cu mai mult cu cât fluxul de turiști români și străini va crește în următorii ani. Este o măsură care a fost cerută și de către reprezentanții HORECA în urma consultărilor pe care le-am avut cu aceștia”, spune vicepreședintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa.

Pe lângă introducerea biletului unic de 24 de lei, s-a stabilit și crearea unor abonamente, la un preț de 95 de lei pentru cel săptămânal și 190 de lei pentru cel lunar. În plus, la achiziționarea a cel puțin 20 de bilete, prețul acestora scade la 18 lei de persoană.

Print Friendly, PDF & Email