Big Brother în toate căminele Universităţii de Vest

Sistem video centralizat camine UVTToate căminele Universității de Vest din Timișoara, din Complexul Studențesc, au fost incluse într-un sistem de supraveghere centralizat.

 

Toate căminele Universității de Vest din Timișoara, din Complexul Studențesc, beneficiază de un sistem de supraveghere centralizat care are ca scop monitorizarea camerelor de supraveghere video din cele șapte cămine ale UVT situate în campus.

Oficialii UVT spun că în aceste spații sunt montate 88 de camere de supraveghere, care au fost amplasate la intrări în cămine, pe holuri şi pe fiecare etaj, unde sunt cel puțin câte două. În două dintre cămine, în C15 și C16, au fost montat şu camere de exterior, câte două la fiecare imobil.

Imaginile captate sunt transmise prin fibră optică la Dispeceratul de monitorizare, iar conținutul imaginilor captate sunt afișate în timp real, printr-un panou de control, angajați ai UVT fiind desemnați să le analizeze.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, declară că sistemul de monitorizare centralizat este parte a unor măsuri de creștere a gradului de siguranță în cămine, dar și în zona perimetrală acestora.

Acesta anunţă că, în viitorul apropiat, urmează o nouă etapă a investiției, urmând a fi suplimentat numărul camerelor de supraveghere cu încă 200, în cele zece cămine ale UVT. Prin această investiție, declară oficialii UVT, se dorește și o supraveghere mai largă a zonelor perimetrale, a bucătăriilor, spălătoriilor, astfel încât să se realizeze detecția și identificarea oricărei încercări de pătrundere neautorizate în cămine şi pentru a diminua riscurile de producere a unor evenimente antisociale sau accidente.

Reprezentanţii universităţii mai spun că potențialul declanșării unei infracțiuni sau contravenții în perimetrul căminelor studențești este unul ridicat, în contextul în care în jurul clădirilor se află alei pietonale intens circulate, restaurante, cluburi.

Print Friendly, PDF & Email