Bienala timișoreană de arhitectură Beta 2018 şi-a lansat platforma online

A fost lansat site-ul www.betacity.eu, principala platformă web a Bienalei timișorene de arhitectură Beta 2018, una dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din România și din euroregiune.

 

Publicul interesat de programul complet al Bienalei timișorene de arhitectură Beta 2018 este invitat să acceseze site-ul www.betacity.eu. Acesta a fost lansat azi de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș.

Deschiderea oficială a bienalei va avea loc în data de 28 septembrie, de ora 19, la Halele Timco, și va cuprinde vernisajul expoziției Despre locuire, concerte și o scurtă prezentare a programului acestei ediții.

Concomitent cu expoziția, vor avea loc numeroase evenimente în strânsă legătură cu tema abordată, cum ar fi lansarea ghidului „Unde locuiesc eu?”, adresat celor care doresc să achiziționeze o locuință, conferințe și dezbateri pe tema politicilor publice pentru o bună locuire sau despre exemple de bună practică alături de arhitecți, investitori și sociologi, proiecții de filme documentare pe tema locuirii, precum și consultări cu arhitecți și experți financiari.

Beta 2018 se va desfășura în perioada 28 septembrie – 28 octombrie 2018, în mai multe locații din Timișoara.

Un prim eveniment la care sunt invitați timișorenii, va avea loc în 29 septembrie, când va fi inaugurată o instalație de lumină în spațiul Gării de Nord, realizată de artiștii [musson+retallick]. Aceasta se desfășoară în cadrul evenimentului colateral Transite, organizat de OAR Timiș împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Sfârșitul lui octombrie, anunţă organizatorii, aduce cu el susținerile publice ale lucrărilor nominalizate în cadrul expoziției-concurs Beta, expoziție cu deschidere euroregională, care reunește exemple de bună practică în domeniul arhitecturii, fiind conceput ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează. Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune. Prima etapă a înscrierilor pentru categoriile competiționale: Spațiu construit, Spațiu interior, Spațiu public, Lucrări de licență, Inițiative / Experimente / Viziuni în arhitectură, s-a încheiat luna trecută, urmând ca în 10 septembrie să fie termenul limită pentru înscrierea la categoria Text de Arhitectură.

Gala de premiere va avea loc în data de 28 octombrie.

Beta, mai tarnsmit organizatorii, își propune să genereze un dialog responsabil privind educația de arhitectură, formarea și practica profesională, precum și să stimuleze implicarea și profesionalizarea metodelor de dialog și colaborare dintre reprezentanții trinomului administrație – corp profesional – societate civilă.

Print Friendly, PDF & Email