Bienala de arhitectură Beta 2024, lansată printr-un eveniment organizat în Timișoara și Reșița

Bienalei de arhitectură Beta 2024, organizată anul acesta sub titlul Loading Beta, va avea loc în perioada 4-8 aprilie, atât la Timișoara, cât și la Reșița. Un colectiv internațional de arhitecți, artiști și jurnaliști vor fi prezenți în cele două oraşe, pentru discuții, ateliere și tururi.

 

Depășind discursurile consacrate în arhitectură, Loading Beta va fi un eveniment de lansare a parcursului curatorial al bienalei. Menit să ofere o perspectivă asupra subiectelor care vor fi abordate în ediția din acest an a bienalei, evenimentul se bucură de prezența curatoarei bienalei, arhitecta Oana Stănescu.Vor mai participa artiști și arhitecți ale căror lucrări se vor regăsi în expoziția principală a Beta 2024: Akane Moriyama, Maria Lisogorskaya (Assemble Studio), Friedemann Heckel, Lara Lesmes și Carl Fredrik (Space Popular), precum și bursierii din Platforma Lina Dérive, din Olanda, și Foodscapes, din Spania.

La Timişoara, evenimentul va avea loc în centrul istoric al Timișoarei, la Comenduirea Garnizoanei, din Piața Libertății, iar la Reşiţa, la Vila roșie, operă a cunoscutului arhitect Duiliu Marcu, situată pe platforma industrială UCMR.

Oana Stănescu. Foto: Beta

„Suntem foarte bucuroși că Beta 2024 va activa întreg teritoriul Filialei Timiș a Ordinului Arhitecților din România, în principalele orașe din Timiș și Caraș Severin – Timișoara și Reșita, pe care le vom umple cu inspirație și reflecție, propusă de arhitecți și artiști de peste tot din lume, sub curatoria Oanei Stănescu”, spune Alexandra Trofin, coordonatorul Beta.

Programul Loading Beta 2024:

4 aprilie, Reşiţa: Atelier de cartografiere mentală pentru elevi, condus de Dérive;

5 aprilie, Timişoara: Lansarea temei Beta 2024, networking și DJ set;

6 aprilie, Reşiţa: Tur ghidat de prezentare a programului Beta, networking și DJ set;

7 aprilie, Reşiţa: Lina Coffee talks cu Dérive și Foodscapes;

8 aprilie, Timişoara: Workshop pentru studenții la arhitectură cu Oana Stănescu, la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara.

Informații detaliate despre evenimente sunt publicate pe website-ul: betacity.eu.

Loading Beta face parte din programul Beta – Bienala timișoreană de arhitectură, un proiect al Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș, organizat de o echipa dedicată. Beta este un proiect prioritar al Ordinului Arhitecților din România, finanțat prin Timbrul de Arhitectură. Activitățile evenimentului Loading Beta fac parte din Programul Arhitectural LINA, cofinanțat de Europa Creativă.

 

Print Friendly, PDF & Email