Biblioteca Centrală Universitară Timişoara digitizează documente vechi din patrimoniul cultural, cu fonduri norvegiene

Carti vechi la Biblioteca Centrala Universitara TimisoaraBiblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” Timișoara a beneficiat de un proiect finanțat din fonduri norvegiene pentru stabili relații de colaborare cu Biblioteca Universității Ostfold.

 

Obiectivele proiectului sunt stabilirea unei relații de parteneriat cu Biblioteca Universității Ostfold, pentru realizarea unui proiect comun, şi facilitarea unui schimb de experiență în câteva domenii: digitizarea documentelor vechi de bibliotecă ce aparțin patrimoniului cultural național, realizarea unui program de orientare şi educație pentru utilizatorii bibliotecii şi facilitarea colaborării în scopul adecvării spațiului bibliotecii pentru utilizatorii cu disabilități.

Finanțarea nerambursabilă primită, mai spun reprezentanţii BCUT, a constat în acoperirea cheltuielilor pentru documentarea a doi bibliotecari aio BCUT în Norvegia. „Rezultatele așteptate au fost îndeplinite prin stabilirea unei relații de comunicare cu departamentul IT din Biblioteca Națională a Norvegiei, pentru o viitoare consultanță in proiectele de digitizare, și prin continuarea colaborării cu Biblioteca Halden din Universitatea Ostfold”, transmit oficialii BCUT.

Anul viitor, reprezentanţii Bibliotecii Halden din Universitatea Ostfold vor participa la un workshop organizat de BCUT.

Print Friendly, PDF & Email