„Biblia pierdută”, cea mai bine vândută carte a unui autor român, lansată la Timişoara

Igor Bergler Foto goodread.roCea mai bine vândută carte a unui autor român se lansează la librăria Cartea de Nisip, din Timișoara.

 

Timișoreanul Igor Bergler se reîntoarce în oraşul natal pentru a-şi lansa volumul, ajuns bestseller, Biblia pierdută. Lansarea cărţii va avea loc joi, 22 octombrie, de la ora 18, la Librăria Cartea de nisip, de pe strada Alba Iulia, numărul 1.

„Cartea, despre care Calvin Moore, profesor la Universitatea Harvard, spune că este o întâlnire dintre arta suspansului specific lui Dan Brown și tipul de cultură enciclopedică regăsită în lucrările lui Umberto Eco, a ajuns să fie în doar câteva săptămâni cea mai bine vândută carte din România”, spun reprezentanţii Librăriei Cartea de nisip.

Biblia pierdută relatează aventurile profesorului Baker, de la Universitatea Princeton, aflat la Sighișoara, pentru o conferință de istorie. Însă, trei crime macabre îi dau planurile peste cap. Secretele pe care le va dezvălui răstoarnă tot ce știm despre cea mai cunoscută figură a istoriei românești. Vlad Ţepeş, cea mai controversată figură a Europei de Est, a finanţat un proiect ambiţios care avea sa schimbe faţa întregii lumi: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455, codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută şi ca Biblia lui Gutenberg. „O adevărată odisee cuturală care îmbină desăvârşit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios construite, cartea eveniment a anului captivează de la prima propoziţie şi oferă o experienţă literară de neegalat”, spun editorii cărţii, reprezentanţii Editurii RAO.

 

Foto: goodread.ro

Print Friendly, PDF & Email