Bazele sportive ale Universităţii Politehnica Timişoara, modernizate

Sursă foto: UPT

Stadionul „Știința” Universităţii Politehnica Timiţoara, inaugurat în 1928, va fi complet reabilitat, cu facilități moderne atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori. Ample lucrări de modernizare au demarat și la Baza sportivă nr. 2 a Politehnicii.

 

Lucrările la proiectul de modernizare a Stadionului „Știința”, în valoare de 10 milioane de euro, au demarat în 15 ianuarie, după ce contractul a fost semnat în luna decembrie 2023, anunţă reprezentanţii Universităţii Politehnica Timiţoara. Proiectul cuprinde construcția unei tribune cu o capacitate de 1.500 de locuri, o parcare etajată de 200 de locuri, printre care și 4 locuri pentru autocare și 18 locuri pentru persoane cu dizabilități, fiind prima parcare etajată din Timișoara în afara centrelor comerciale, două terenuri de minifotbal, vestiare pentru sportivi și arbitri, sală de conferințe, cabinet medical, cafenea cu terasă. Terenul pe care vor fi realizate construcţiile are peste 5.000 metri pătraţi, iar durata lucrărilor este de maximum 36 de luni.

Construcția propusă este dezvoltată între str. Traian Lalescu și terenul de fotbal existent, în curtea Bazei Sportive nr. 1 a UPT. Ca spații funcționale, la parter există o zonă de parcaje auto, iar în partea dinspre terenul de sport există o serie de funcțiuni ce îl deservesc: vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical. Tot la nivelul parterului mai există o serie de spații tehnice. La etajul 1 va fi o zonă de parcaje auto, iar sub gradene sunt spaţii tehnice. La etajul 2 există doar parcaje auto și casa de scară centrală. La etajul 3 există două terenuri de sport, două vestiare care deservesc cele două terenuri și o cafenea cu spații anexă. Arena dispune de pistă de atletism (tartan), tabelă electronică de marcaj și instalaţie de nocturnă.

Ample lucrări de modernizare au demarat și la Baza sportivă nr. 2 a Politehnicii, lucrări ce vizează bazinul de înot interior, unde au fost refăcute instalațiile, hidroizolația, finisajele interioare, sistemele de preluare perimetrală a apelor, terenurile sintetice, unde a fost refăcută infrastructura și a fost înlocuit covorul sintetic, au fost trasate marcajele, urmând ca în perioada următoare să intre în modernizare și terenul cu gazon natural, terenurile de tenis și împrejmuirea.

În ceea ce privește Sala Polivalentă, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici, urmând ca în cel mai scurt timp să fie trimiși la Ministerul Educației, în vederea aprobării. În prima jumătate a acestui an urmează să fie organizate licitațiile pentru lucrările care au mai rămas de executat: finisaje și amenajări interioare (parțial), finalizarea instalațiilor interioare și exterioare (parțial), amenajările exterioarecare cuprind zonele verzi, spațiile de parcare și edilitarele aferente, transmit reprezentanţii UPT.

Print Friendly, PDF & Email