Bărbatul care i-a vândut Furadan Mădălinei Manole, cercetat într-un dosar de trafic de migranţi

Bărbatul care i-a vândut Furadan cântăreţei Mădălina Manole, Sorin Urziceanu, este cercetat într-un dosar de trafic de migranţi, după ce a fost prins în timp ce transporta cu maşina doi irakieni care voiau să treacă fraudulos graniţa în Arad.

Grup infracţional urmărit de nouă luni

Migranti Sengeal si Coasta de Fildes Foto Politia de Frontiera TimisPoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al S.T.F.P Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, au destructurat, în noaptea de 12 spre 13 septembrie, un grup infracţional organizat, constituit din cetăţeni din România, Senegal şi Coasta de Fildeş, specializat în traficul de migranţi.

Oficiali ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara spun că grupul infracţional era extrem de bine organizat, cu atribuţii precis delimitate, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România, Senegal şi Coasta de Fildeş. „În urma monitorizării activităţii reţelei, s-a stabilit ca şi mod de operare că membrii grupării se ocupau cu racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de Cazare a Imigranţilor din Timişoara şi Bucureşti, pe care apoi intenţionau să-i transporte până la frontiera româno-ungară. Scopul membrilor reţelei era să îi treacă pe aceştia frontiera pe la zona verde, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind Italia sau Austria”, spune Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Timişoara.

Reţeaua a fost destructurată când, în urma organizării unui flagrant, au fost reţinuţi trei cetăţeni, din România, Senegal şi Coasta de Fildeş, în timp ce încercau să scoată ilegal din România doi bărbaţi, cetăţeni irakieni.

Vânzătorul de Furadan, prins în flagrant transportând migranţi

Sorin UrziceanuPotrivit unor surse din rândul anchetatorilor, printre traficanţi a fost identificat şi timişoreanul Urziceanu Sorin (foto), de 36 de ani, care lucrează ca taximetrist. Acesta a fost prins de oamenii legii la Vama Turnu, din Arad, în timp ce transporta cu maşina per-sonală doi irakieni care intenţionau să treacă graniţa fraudulos în Ungaria. Potrivit anchetatorilor, cei doi irakieni ar fi fost racolaţi dintr-un centru de transfugi din Bucureşti. Pentru a ajunge în Ungaria, ar fi plătit câte 200 de euro, jumătate din bani revenindu-i lui Urziceanu. Cei doi irakieni au fost, de asemenea, duşi la audieri.

La intrarea la audieri, Sorin Urziceanu a declarat că este vorba despre lipsă de colaborare între Poliţia de Frontieră din Arad şi cea din Timişoara. “Nu e vorba de niciun ban, o să vă spun imediat după ce îmi dă drumul. Este vorba de lipsa de colaborare între Poliţia de Frontieră de la Arad şi Timişoara. A fost o cursă de taxi şi o să vă spun când ies”, a declarat Sorin Urziceanu, citat de Mediafax.

Conform surselor citate, acesta este cel de-al doilea caz în care este implicat Urziceanu. Un alt grup de migranţi constituit de membrii reţelei, format din şase bărbaţi şi o femeie, cetăţeni din Bangladesh, Senegal, Congo şi Camerun, cu vârste cuprinse între 21 şi 29 ani, a fost depistat în data de 26 iulie, de către poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sânnicolau Mare. Migranţii au fost reţinuţi în timp ce intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Din declaraţiile celor în cauză a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100 – 200 de euro pentru a-i ajuta să treacă frontiera, jumătate din bani fiind plătiţi în Timişoara, iar restul, la destinaţie.

Urziceanu Sorin a fost condamnat, în 6 septembrie 2011, de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, în dimineaţa de 14 iulie 2010, chiar de ziua ei de naştere.

Print Friendly, PDF & Email