Bărbatul care a făcut moarte de om, la Lenauheim, arestat

Mascati cu caine Foto PresssalertTânărul care, sâmbătă seara, şi-a ucis un consătean, la Lenauheim, a fost arestat.

 

Judecătorii Tribunalului Timiş au emis, ieri, pe numele lui Ionel Nicolae, de 36 de ani, din Lenauheim, un mandat de arestare pe 30 de zile. Acesta şi-a ucis un comsătean, Gheorghe Danci, de 35 de ani, lovindu-l cu un par în cap. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în această localitate, a izbucnit un conflict în care au fost implicate 15 persoane. Acestea s-au luat la bătaie cu cuţite, bâte şi chiar topoare şi răngi, spun surse judiciare. Scandalul începuse sîmbătă după-amiază, după Ionel Nicolae s-a plimbat prin comună, cu maşina, ambalând motorul. Acesta a fost atenţionat de un Gheorghe Danci să înceteze, deoarece îi deranjează familia şi vecinii. Acela a fost momentul în care cei doi s-au luat la ceartă, iar apoi, la bătaie. Scandalul a fost aplanat de poliţişti, care i-au amendat pe amândoi, pentru tulburarea liniştii publice.

După aproximativ cinci ore, Ionel Nicolae s-a întors pe aceeaşi stradă, pentru a se răzbuna. Nu a venit singur, ci însoţit de mai mulţi bărbaţi, veniţi cu patru maşini. S-au oprit cu toţii la poarta lui Gheorghe Danci, bărbatul care avusese pretenţia la puţină linişte şi a început scandalul. Acestuia din urmă i-au sărit în ajutor rudele, astfel că s-a ajuns rapid la o bătaie generală cu bâte, cuţite, topoare şi răngi. La un moment dat, Gheorghe Danci a fost lovit cu un par în cap. Moment în care o parte dintre agresori s-au urcat în două maşini şi au încercat să fugă, ceilalţi fiind atacaţi cu topoare şi răngi de rudele bărbatului prăvălit la pământ.

Vecinii au solicitat intervenţia forţelor de ordine, prin 112, la faţa locului ajungând echipe de jandarmi şi poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale care au oprit scandalul.

Gheorghe Danci, tatăl a trei copii, cel mai mic în vârstă de un an, a intrat în câteva minute în comă profundă, decedând în drum spre Spitalul din Jimbolia.

Rănit a fost şi Ionel Nicolae, care a fost transportat iniţial la Spitalul din Jimbolia, iar apoi, la Spitalul Municipal din Timişoara.

De asemenea, răniţi au fost şi părinţii tânărului decedat, fiind transportaţi la spital cu mai multe răni, alte câteva persoane participante la scandal fiind rănite şi primind îngrijiri medicale la faţa locului, fără să aibă nevoie de internare în spital.

Şase persoane, din cele 15 implicate în scandal, au fost conduse, sâmbătă seara la audieri, la Poliţia Lenauheim. Ionel Nicolae fusese reţinut pentru 24 de ore, pentru omor. Cei implicaţi în scandal sunt urmăriţi penal pentru omor, loviri şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. 

Print Friendly, PDF & Email