Bărbat revenit din Italia, transportat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a revenit din zona Milano, a ajuns azi, cu o ambulanţă special echipată, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara, informează Agerpres.

 

„Avem un bărbat de 54 de ani, care a revenit în ţară ieri, din zona Milano, iar rudele l-au îndemnat să vină la spital. S-a prezentat la noi cu ambulanţa special echipată. Nu are simptomatologia de gripă, iar testul de gripă făcut de noi este negativ. I s-au recoltat probe şi pentru coronavirus, iar rezultatele le vom primi în câteva ore de la laboratorul nostru”, declară medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Acesta subliniază că, în actualul context epidemiologic, populaţia trebuie să ştie câteva lucruri. Dacă sunt persoane care au călătorit în zonele afectate de coronavirus din Italia, la revenirea în ţară trebuie să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile. Dacă în acest interval apar semne de boală, respectiv febră şi tuse, să anunţe ambulanţa pentru a fi transportate la spital. „Noi preluăm pacientul direct din ambulanţă şi îl ducem în salonul special amenajat, ambulanţa şi echipajul fiind, de asemenea, protejate în combinezoanele speciale. În niciun caz să nu pornească pe jos, cu taxiul sau cu mijloacele de transport în comun spre spital, pentru a evita răspândirea virusului, în caz că există”, explică dr. Virgil Musta.

Print Friendly, PDF & Email