Banatul, servit pe tavă, la Târgul naţional de turism

Mai multe asociaţii şi primării din Timiş participă, la Bucureşti, într-un stand comun la promovarea turismului în județ. Servind „Banatul pe tavă”.

 

Vizitatorii Târgului naţional de turism, care va avea lco la Bucureşti, în perioada 22 – 25 februarie, vor experimenta “Banatul pe tavă”, cu preparate tradiţionale, vinuri alese şi cu program artistic cu tematică locală.

La eveniment, Timişul va fi reprezentat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, Primăria Timişoara, Consiliului Județean Timiș, Primăria Orașului Buziaș, Primăria Comunei Margina și Asociația Timișoara 2021. În cele patru zile ale târgului se vor afla alături de participanți, ghizi și agenții de turism care vor oferi celor interesați oferte de călătorie în zonă.

Tema promovării din acest an, Banatul pe tavă, face trimitere la ofertele pe care turiștii le pot găsi în această zonă, de la cele culturale până la cele gastronomice. „Vom prezenta în egală măsură oferta culturală a Asociației Timișoara 2021și a altor instituții din oraș, dar și ofertele turistice, între care călătoriile în rural și experiențele culinare alături de evenimentele de peste an au un cuvânt important de spus”, spune Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului  Timiș.

Cel mai important motiv pentru care turiștii sunt invitaţi să viziteze Timişul, mai spune aceasta, îl reprezintă multiculturalitatea: „Oferim o listă a evenimentelor etniilor care trăiesc aici, dar și a locațiilor unde puteți testa cultura lor gastronomică, restaurante cu specific maghiar, german, sârbesc etc.”

Printre evenimentele promovate sunt cele incluse în programul cultural al Asociației 2021, Concertul din Peștera Românești, unic în țară, Festivalul Etniilor, Festivalul papricașului de la Buziaș, Zilele Lacului Surduc, Cicloturismul în Timiș.

Delia Barbu anunţă că vor fi promovate, de asemenea, proiectul Mic dejun la Margina, o ofertă ce cuprinde mai multe componente, dar și tururi de oraș şi ture prin Banat, oferite de ghizi de turism, meșteșuguri tradiționale locale, „într-o activitate interactivă în care vizitatorii de la târg vor putea învâța câteva din secretele împletirii coșurilor din nuiele alături de meșterul Liviu Iancu Popa, din Birda” şi proiectul european Eco Timiș, un nou produs turistic care unește două țări și transformă râul Timiș într-un produs turistic.

Primăria Buziaș, prezentă la târg, îi invită pe turiști să viziteze Staţiunea Balneară Buziaş care, anul viitor, va celebra două secole de la înfiinţare.

Sâmbătă, 24 februarie , la stand invitat special va fi caricaturistul Ștefan Popa Popas.

Print Friendly, PDF & Email