Bănăţeni de altădată, în expoziție foto la Timişoara

Fotografie din Colecția etnografică Marius Matei

În cadrul evenimentelor dedicate Rugii Timișoarei, Casa de Cultură a Municipiului organizează expoziţia de fotografie a lui Marius Matei, Bănăţeni de altădată.

 

Expoziţia este organizată în perioada 13 septembrie -15 octombrie, reunind pe simezele Galeriei Rotonda fotografii cu țărani de odinioară, în veșminte tradiționale, specifice Banatului.

Fotografiile, care fac parte din arhiva documentară a Colecției etnografice Marius Matei, sunt o mărturie a talentului și a harului locuitorilor din acest colț de țară și spun povestea universului nemuritor al satului bănățean și a multiculturalității generațiilor de bănățeni înțelepți, cu aplecare către eleganță și frumos.

În prezent, mai mult ca oricând, avem nevoie să păstrăm și să protejăm diversitatea expresiilor culturale, să ne promovăm originalitatea și identitatea”, transmit reprezentanţii Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

Expoziţia poate fi vizitată la Galeria Rotonda (str. Miron Costin nr. 2) de luni până vineri, între orele 9-18. Intrarea este liberă.

Print Friendly, PDF & Email