Banat Brunch Buzad, cu mâncare tradiţională

Al doilea eveniment de cultură gastronomică Banat Brunch organizat în acest an de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului va avea loc la Buzad, în 31 august, în perioada în care are loc a doua ediție a festivalului Electroruga de Buzad.

 

Banat Brunch Buzad va avea loc în Parcul cu brazi, din centrul satului, iar bucătar chef va fi Dorica Mihaela Bocereanu care, alături de alte femei din sat, va pregăti un meniu așa cum se servește prin părțile locului.

Cartofii fierți în coajă cu brânză de vaci și oi, turcia cu brânză sărătă de oaie, zama de păsulă verde cu carne de porc, ciușpaisul de ludaie bănățean și câteva „plășinte” sunt doar câteva dintre felurile de mâncare care vor fi pregătite.

Nu vor lipsi nici producătorii locali din zonă, invitați în cadrul brunch-ului să își prezinte și să își vândă produsele, de la miere de albine la siropuri din fructe de sezon.

Participanții la brunch vor avea apoi ocazia să meargă pe traseul Caselor de lut din zonă, să viziteze biserica din localitate și să ia parte la activitățile din cadrul Festivalului Electroruga.

Zona Bogda-Buzad este una în care asociațiile RECult, RegioEarth, Asociația Johann Scharnel, The village, Alergotură și alte ong-uri s-au arătat interesate să dezvolte diferite activități care să pună arealul în valoare, după cum spune Delia Barbu, director executiv al APDT Timiş.

În perioada următoare, anunţă ea, un panou informativ realizat de APDT Timiș pentru promovarea satului rotund Charlottenburg va fi pus la dispoziția Primăriei Bogda pentru amplasare în zonă, astfel încât vizitatorii să aibă o imagine de sus a unui sat despre care se spune că este unic în România.

 

Print Friendly, PDF & Email