Bal caritabil pentru strângere de fonduri destinate unor proiecte medicale, educaţionale şi sociale

Bal Rotary Ripensis TimisoaraClubul Rotary Ripensis din Timişoara organizează Balul clubului, un amplu eveniment de caritate, care se va desfăşura sub egida „Be a gift to the world”. Un slogan care reiese din faptul că omul este cel mai frumos dar, pentru că poate oferi lumii iubirea şi bunătatea sa.

 

Banii colectaţi din donaţii, în timpul Balului caritabil organizat de Clubul Rotary Ripensis Timişoara, vor fi utilizaţi, şi anul acesta, la fel ca în anii precedenţi, în proiecte de impact destinate nevoilor socio-culturale ale comunităţii.

Unele proiecte sunt în domeniul medical, de exemplu, dotarea Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara cu un aparat de colectare şi donare de sânge sau achiziţionarea unui kit de artroscopie „Storz”, pentru laparoscopul existent la Clinica de Chirurgie Generală I a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Prin achiziţionarea acestui kit de artroscopie, spun reprezentanţii Clubului, paleta de afecțiuni care pot fi tratate prin metode minim invazive va fi lărgită, şi asta, cu o minimă investiție. În plus, vor fi crescute calitatea şi performanţa actului medical, prin introducerea în practică a unor tehnici operatorii moderne care reduc durata de recuperare postoperatorie a pacientilor şi cresc calitatea vieţii acestora, şi va fi asigurată promovarea bunelor practici şi a tehnologiilor moderne în sănătate.

Alte proiecte sunt în domeniul educaţiei – aici încadrându-se şi sprijinirea Asociaţiei Banat IT în proiectul „Study Exchange, pentru cinci mentori ai programului CoderDojo. „Study Exchange” este un proiect care presupune semnarea unui parteneriat cu Asociaţia Banat IT, asociaţie care coordonează activitatea Coder Jojo Timişoara, unde, săptămânal, între 200 şi 250 de elevi din Timişoara învaţă limbaje de programare. Proiectul Rotary Ripensis are ca scop sprijinirea a cinci mentori să participe la un schimb de experienţă la Dojo-uri din Irlanda sau UK, iar la întoarcere, să asigure multiplicarea tehnicilor învăţate prin aplicarea directă în cadrul activităţii lor cu echipele de tineri elevi şi de asemenea către ceilalţi colegi mentori. În acest fel, în prima fază, raportul de multiplicare ar fi de aproximativ 50:1.

În domeniul social există un proiect privind amenajarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi la şcolile din judeţ.

Iar în domeniul istorico-cultural, în care se încadrează proiectul „Plăcuţe istorice”, care implică realizarea unor plăci memoriale din fontă sau bronz, care urmeată a fi încorporate în asfalt, pe trotuarele din zonele pietonale. Reprezentanţii Rotary Ripensis spun că, aşa, tinerii vor avea la îndemână informaţii despre mari personalităţi ale ţării.

Un alt proiect este „Praf de stele”, al Clubului RotaKids din Timişoara, care presupune organizarea unui Festival Național de Teatru adresat copiilor cu cerințe educative speciale, care va avea loc în 14-16 octombrie și care presupune desfășurarea unor activități cultural-artistice care să corespundă abilităților acestor copii.

Balul caritabil al Clubului Rotary Ripensis se anunţă a fi unul al prieteniei şi bucuriei. „Prietenie faţă de comunitate şi de bucurie faţă de acţiunea filantropică. Ne vom întâmpina invitaţii cu căldură şi o ambianţă minunată şi îi vom delecta cu surprize plăcute şi provocări la dans. În final speram că vom reuşi să materializăm proiectele prin donaţie”, spune preşedintele în exerciţiu al Clubul Rotary Ripensis, Ştefan Tudor.

Reprezentanţii Clubului transmit că la acest eveniment caritabil – care va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 19, la Hotel Tresor, din Timişoara – sunt invitaţi toţi cei care doresc să se implice direct şi activ în progresul comunităţii. Cei interesaţi sunt invitaţi să-l contacteze pe Cornel Jurcă, fost preşedinte al Clubului, la telefon 0723-542.920, sau pe Victoria Duran, preşedintele Comisiei de Proiecte a Clubului, la telefon 0769-  001.1 22.

Print Friendly, PDF & Email