Ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare

Baia de ţipari, între eficienţă şi risc

Scufundarea într-un bazin cu ţipari de lungimea unui creion a devenit ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare în Marea Britanie. Specialiştii din domeniul sănătăţii avertizează, însă, că această metodă de exfoliere a pielii este extrem de periculoasă pentru oameni.

 

Tipari miciNoua metodă de exfoliere, importată din China şi care con­stă în cufundarea corpului într-un bazin cu ţipari minus­culi, a în­ceput să pătrundă tot mai mult în spa-urile şi saloa­nele de în­frumuseţare din Ma­rea Brita­nie, anunţă dailymail.co.uk, sursă citată de Mediafax. Ex­perţii avertizează, însă, că acest tratament de înfrumuseţare nu este suficient reglementat şi prezintă riscuri pentru sănă­tate. Wendy Nixon, consul­tant pe probleme de sănătate şi siguranţă publică, a afirmat la o conferinţă găzduită de Institutul pentru Sănătatea Mediului, că au existat probleme cu noua metodă de exfoliere, mai ales în cazul celor care au purtat cos­tume de baie mai largi. Aceasta a dat exemplul lui Zhang Nan, un bărbat în vârstă de 56 de ani din provincia Hubei, China, în cazul căruia “un ţipar a pătruns în organele genitale, apoi a ajuns în rinichi, iar bărbatul res­pectiv a trecut printr-o ope­raţie de trei ore pentru a fi salvat”.

Folosirea ţiparilor pentru exfoliere a fost precedată de altă metodă de înfrumuseţare controversată, pedichiura cu ajutorul peştilor, apărută în Marea Britanie, în 2011. Ex­perţii din domeniul sănătăţii aver­tizează că pedichiura spa cu ajutorul peştilor, care ciu­gulesc celulele moarte de pe picioarele clienţilor, ar putea răspândi boli precum SIDA şi hepatita C, deşi procedura se mai practică încă în anumite saloane spa şi la festivaluri şi târguri de profil.

În plus, Agenţia Guverna­mentală de Protecţie a Sănă­tăţii din Marea Britanie a afir­mat că persoanele bolnave de diabet, psoriazis sau cele cu sistem imunitar slăbit sunt în special vulnerabile şi nu ar tre­bui să urmeze aceste trata­men­te de îngrijire corporală.

Print Friendly, PDF & Email