Azi va fi prezentat public noul concept al Cinematografului de Artă al Timișoarei

Clădirea fostului Cinematograf Studio, închis timp de mai mulți ani, urmează să fie transformat în Cinematograful de Artă al Timișoarei, până în anul 2021.

 

Conceptul de arhitectură privind reamenajarea Cinematografului Studio va fi prezentat în premieră azi, de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, în încheierea Festivalului Filmului Francez, anunţă Institutul Francez din Timişoara.

La ceremonia de prezentare a proiectului de reamenajare vor participa ambasadorul Franței în România, Excelența Sa Michèle Ramis, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, directorul Institutului Francez din România, Hélène Roos, directorul general Groupama Asigurări, Domnul François Coste, reprezentanți ai Asociațiilor Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor, TimiShort și ai biroului de arhitectură Atelier 21.

Azi va fi prezentat noul concept pentru revitalizarea Cinematografului Studio, iar partenerii principali vor vorbi despre contribuția fiecăruia în implementarea proiectului.

În holul din fața Aulei Magna va fi amenajată o expoziție cu imagini și planuri ale viitorului Cinematograf de Artă, care poate fi vizionată pe timpul evenimentului, după care va fi amplasată în diferite alte spații publice care vor fi anunțate ulterior.

În iunie 2018 Primăria Timișoara, Compania Groupama, Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (TimiShort) au semnat o declarație de intenție privind înființarea unui cinematograf de artă în centrul orașului sub cupola rețelei Europa Cinemas. În noiembrie 2018 s-a aprobat, prin hotărâre de Consiliu Local, ca viitorul Cinematograf de Artă al Timişoarei să fie creat în incinta fostului Cinematograf Studio.

Festivalul Filmului Francez se încheie cu comedia Înoată sau te scufunzi (Le grand bain, 2018), în regia lui Gilles Lellouche, film care a avut un interesant traseu festivalier și reunește o suită de vedete ale cinematografiei franceze: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, Leila Bekhti.

Print Friendly, PDF & Email