Avocaţii familiei Dorei Târziu, adolescenta ucisă într-un accident rutier, cer o pedeapsă mai mare pentru şoferul vinovat

sofian-precupAvocaţii familiei tinerei din Cenad, care a murit după ce a fost accidentată pe marginea drumului, cer o pedeapsă mai mare pentru şoferul găsit vinovat de producerea accidentului.

 

Un tribunal l-a condamnat pe şofer la doi ani de închisoare, cu executare  pe Precup Sofian, de 22 de ani, din Satchinez, tânărul care, în aprilie, a accidentat mortal o adolescentă din Cenad, Elena Teodora Târziu,  de 16 ani, fugind apoi de la locul accidentului.

Firma de avocatură care reprezintă familia victimei, anunţă că va ataca în apel decizia pentru a obţine o majorare a pedepsei cu închisoarea şi va cere judecătorilor să constate culpa exclusivă a celui aflat la volan.

Avem deja o primă sentinţă în acest dosar, pronunţată la sfârşitul lunii noiembrie, prin care şoferul inculpat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a cărei motivare speram să o primim în cel mai scurt timp. Am hotărât, totuşi, să facem apel împotriva sentinţei şi vom pleda pentru o majorare a pedepsei, având în vedere faptul că şoferul vinovat conducea cu o viteză mult superioară celei admise, iar după ce a lovit-o pe tânăra a ales să fugă de la locul accidentului, lăsând-o să agonizeze”, spune avocatul Ionuţ Jercan, partener al firmei JGV şi Asociaţii, care reprezintă familia victimei în procesul penal.

Dora TarziuPotrivit avocaţilor familiei, după finalizarea procesului penal, rudele victimei vor intenta o acţiune civilă şi vor cere de la autorul accidentului, cât şi de la firma de asigurare la care maşina acestuia avea poliţa RCA daune morale şi despăgubiri pentru cheltuielile de înmormântare.

Accidentul a avut loc la începutul lunii aprilie, în Cenad. Elena Teodora Târziu, Dora, cum o numeau familia şi prietenii, se întorcea spre casă, împreună cu o prietenă de-a sa, când au fost lovite de Precup Sofian, aflat la volanul unui BMW. Deşi transportată la Spitalul Judeţean, medicii nu i-au mai putut salva Dorei viaţa. Organele au fost donate, astfel că o parte din Dora există prin ochii acelor oameni care au beneficiat de transplant.

Precup a fost prins imediat de Poliţie, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea autorităţilor.

Print Friendly, PDF & Email