Avocații din Timiș, în grevă japoneză

 

Avocații din Timiș sunt, de astăzi, în grevă japoneză, alături de colegi din mai multe județe. Aceştia au trei revendicări majore.

 

Decanul Baroul Timiș, Sergiu Stănilă, declară, la Radio Timişoara, că avocaţii din Timiş cer majorarea cuantumului remunerațiilor stabilite în protocolul încheiat cu Ministerul Justiției în 2015, extinderea sferei de aplicare a acestui protocol în sensul reglementării cuantumului remunerațiilor de curator în procesele civile – aspect care nu este reglementat de protocol – şi eliminarea practicii magistraților de a diminua remunerațiilor pe care le acordă în urma unui proces penal sau civil în asistența judiciară obligatorie.

Greva japoneză va ține două săptămâni, însă, în cazul în care cererile avocaţilor nu vor fi soluționate, aceştia anunţă că sunt deciși să continue protestul și să intre chiar în grevă generală. Acțiunea de protest a fost inițiată de avocați din 14 barouri din țară.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că solicitările avocaţilor sunt nejustificate şi că unii dintre ei se află în campanie pentru alegerile interne.

Print Friendly, PDF & Email