Avocată prinsă în flagrant în timp ce lua mită pentru a aranja cu judecătorii sentinţe favorabile

Avocat Ramona Elena JoldesO avocată a fost prinsă, luni, de procurorii D.N.A. Timişoara în timp ce primea mită de la un bărbat căruia îi promisese că va rezolva, împreună cu judecătorii, mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor din municipiu.

 

Procurorul-şef al D.N.A. Timişoara, Tamaş Schiffbeck, spune că avocata a fost prinsă în flagrant, luni, în timp ce primea 12.000 de lei de la un bărbat, într-un restaurant din centrul oraşului, aceasta fiind a treia tranşă din suma totală care urma să fie încasată de femeie. „Avocata a pretins unei persoane, sub pretextul că transmite mai departe la un magistrat, suma de 16.500 de lei, din care astăzi (luni – n.r.) a luat 12.000 de lei. În alte două rânduri luase deja câte o mie de lei din suma cerută”, declară, citat de Mediafax, Tamaş Schiffbeck.

Potrivit D.N.A., în 13 mai anul trecut, avocata Ramona Elena Joldeş a pretins de la denunţător 16.500 de lei, pentru soluţionarea în interesul acestuia a două dosare civile aflate pe rolul Judecătoriei Timişoara, respectiv a două dosare penale dintre care unul aflat spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi altul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Acesta i-a promis bărbatului care i-a dat banii că îi va aranja cu judecătorii sentinţe favorabile în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată din Timişoara. Din primele informaţii, avocata ar fi confirmat că 1.000 de lei, bani primiţi în 19 martie anul acesta, ar fi fost daţi unui judecător care, ulterior, i-ar fi predat procurorilor care ar avea în instrumentare dosarele penale. Acelaşi traseu l-ar fi avut suma de 1.500 de lei.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei, Baroul de Avocaţi Timiş declară că Ramona Elena Joldeş nu este membru al acestui barou şi nici nu a avut vreo legătură cu acesta.

Luni, înainte de flagrant, Ramona Elena Joldeş i-a trimis denunţătorului un sms prin care îi spunea să pregătească 2.700 de euro pentru cei trei judecători. Astăzi, avocata va fi prezentată, azi, cu propunere de arestare preventivă, Curţii de Apel Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email