Avioane de acrobaţie şi avioane militare au evoluat într-un spectacol aerian la Timişoara

Miting aviatic Foto timisoaraonlineLa împlinirea a 80 de ani de existenţă a Aeroportului Internaţional Timişoara, aici a avut loc un spectacol aerian la care au participat aproape zece de mii de persoane.

 

Pe Aeroportului Internaţional Timişoara a avut loc, azi, spectacolul aerian Timişoara „Timişoara Air Show 2015”, cel mai mai mare miting aviatic din vestul ţării. Evenimentul a marcat împlinirea a 80 de ani de existenţă a Aeroportului Internaţional Timişoara.

Reprezentanţii aeroportului spun că la acest miting aerian au participat aproximativ 10.000 de spectatori, care au asistat la o adevărată demonstraţie de măiestrie a piloţilor de acrobaţie.

În total, au evoluat  21 de aeronave, atât avioane de acrobaţie, cât şi avioane şi elicoptere militare, într-un spectacol aerian ce a durat aproximativ trei ore.

În cadrul show-ului aviatic au putut fi urmărite evoluţiile piloţilor Forţelor Aeriene Române care au făcut demonstraţii cu escadrila de elicoptere PUMA IAR 330, cu un avion CJ71 Spartan şi cu aeronave de vânătoare şi intercepţie. Aeroclubul României a fost prezent cu formaţia Hawks of Romania, cu paraşutişti din cadrul formaţiei Blue Wings şi cu formaţia de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicand. Acestora li s-au adăugat Iacării acrobaţi care au încântat spectatorii şi cu efecte pirotehnice, iar Formaţia Asalt şi-a demonstrat îndemânarea pe cer. De asemenea, a fost deschisă o expoziţie de aeronave şi echipamente utilitare.

Anul trecut a fost organizat prima ediţie a acestui spectacol aviatic, după o întrerupere de 14 ani.

Print Friendly, PDF & Email