Aventura a patru “șoareci” timişoreni la Cercul Polar

Foto: Adriana Weimer

Scriitorul timişorean Daniel Vighi anunţă că, în august, va pleca, timp de o lună, într-o aventură la Cercul Polar. Alături de el vor fi “alți trei șoareci de bibliotecă, asemenea mie”.

 

“Zarurile au fost aruncate, proiectul de turism hai-hui pe nume «4 șoareci la Cercul Polar» se va întâmpla. În puține cuvinte situația stă în felul următor: toată viața am fost șoarece de bibliotecă și în toată vremea mi-am dorit să ajung și eu în ceva aventuri (se poate vedea asta în Cuvântul lămuritor la romanul «Mort în Patagonia»). N-am mers niciunde, așa mai hai-hui, am stat ascuns în biblioteca și mi-am închipuit că plec. De data asta merg direct la Cercul Polar cu alți trei șoareci asemenea mie cu o autorulotă”, anunţă, azi, scriitorul Daniel Vighi, pe Facebook,

Acesta mai spune că vor pleca din Timişoara în 5 august, iar timp de o lună vor călători prin 12 țări, dar mai ales prin Norvegia, pe celebrul Atlantic Road, pe Drumul Trolilor prin munți. “O nebunie nebună!”, mai spune daniel Vighi.

Ceilalți “șoareci”, adaugă Daniel Vighi, “șoarecul Ionuț, informaticianul Bibliotecii Centrale Universitare Timișoara, șoarecul Marius, cuvios catolic și fost șoarece de judecătorie și dosare, acum șoarece la pensie, și șoarecul filolog Alex, fostul meu student, care va fi șoarece operator imagine și bucătar ale expediției”.

Plecarea se va face în 5 august de la Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara, cu o rulotă de 7.30 m lungime și de 3.20 înălțime. “Am fost la Feleac, am văzut-o, este nouă, cu de toate, de la televizor, bucătărie, duș: tot ce poftești! Am făcut un test drive până la Turda, pe o ploaie torențială, și a fost super-bine”, mai spune Daniel Vighi.

Acesta propimte că vor filma, vor povesti pe Facebook despre această aventură, iar el av scrie o cărticică cu titlul Șorecii la Cercul Polar.

Print Friendly, PDF & Email