Autovehiculele staționate în zona pietonală din Timişoara vor fi ridicate

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Din luna august autovehiculele staționate în zona pietonală din Timişoara vor putea fi ridicate, treansmite Poliţia Locală. Strada Eugeniu de Savoya este una din cele mai aglomerate cu maşini.

 

Problema opririi și staționării autovehiculelor în zona pietonală a Timișoarei rămâne una de actualitate, o serie de sesizări pe această temă ajungând la Poliţia Locală fie din partea cetățenilor, fie a mass-media, anunţă reprezentanţii instituţiei. Astfel, numai în ultimele două luni, Poliţia Locală Timişoara a dat 573 de sancțiuni contravenționale în aceste zone.

O stradă referitor la care au fost primite numeroase sesizări și pe care s-a constatat că sunt staționate frecvent autoturisme, ai căror conducători auto vin în special la instanțe, care nu numai că pun în pericol circulația pietonală, dar obstrucționează și eventuala intervenție a ambulanțelor sau autovehiculelor de pompieri, este Eugeniu de Savoya. Pe staţionări pe această stradă, polițiștii locali au aplicat în ultimele două luni, 130 colante care au fost în parte sau urmează să fie transformate în sancțiuni.

Foto: Poliţia Locală Timişoara

„Unul din demersurile efectuate pentru reglementarea situației a fost modificarea HCL 371/2007 prin adoptarea, în 14 iunie 2022, a HCL 262, care va intra efectiv în vigoare în data de 2 august 2022. Astfel, având în vedere că autoritățile locale se confruntă cu probleme cum este cea a parcării pe spațiile verzi, în parcuri și zone pietonale, neexistând posibilitatea legală de ridicare a maşinilor – întrucât, conform prevederilor OUG nr. 195/2002, măsura tehnică administrativă a ridicării se dispune doar asupra vehiculelor staționate pe partea carosabilă, prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea și completarea OG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale –, s-a acordat competență Poliției Locale de a dispune măsura tehnică-administrativă a ridicării vehiculelor dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Drept urmare, aceştia atrag atenția că, pe lângă sancțiuni, cuprinse între 500 şi 1000 de lei pentru persoanele fizice și 1000 – 2000 de lei pentru persoanele juridice, prevăzute în actul normativ adoptat, se va trece și la ridicarea autovehiculelor depistate staționate în zonele pietonale.

 

Print Friendly, PDF & Email