Autostrada Timișoara-Moravița-Pancevo, repusă pe agenda judeţului

Foto: Consiliul Judeţean Timiş

Autostrada Timișoara-Moravița-Pancevo, sporirea capacității punctelor de frontieră și reluarea traficului feroviar de călători între Serbia și România au fost câteva dintre subiectele abordate la întâlnirea pe care președintele Consiliului Judeţean Timiș, Alin Nica, a avut-o cu Consulul General al Serbiei la Timișoara, Vladan Tadic.

 

Cei doi au convenit asupra oferirii de sprijin reciproc în punerea în practică a proiectului autostrăzii ce va lega Timișoara de Belgrad, o șansă majoră de dezvoltare economică și socială a întregii regiuni, transmite Consiliul Judeţean Timiș. De asemenea, se va colabora pe solicitarea venită din partea sârbă de sporire a capacității trecerii punctului de frontieră Lunga – Nakovo, pentru permiterea accesului traficului greu, cu autobuze și camioane, fapt ce ar descongestiona celelalte căi de acces.

Un alt punct al discuțiilor a vizat necesitatea reluării traficului feroviar de călători pe rutele Jimbolia – Kikinda și Stamora Moravița – Vîrșeț. Şi Alin Nica şi Vladan radic au convenit că este nevoie să se lucreze încă de pe acum la proiect, pentru a-l putea vedea materializat în momentul în care contextul epidemiologic se va îmbunătăți, iar călătoriile vor fi reluate la un nivel ridicat.

Oficialii CJ Timiş şi ai Consulatului General al Serbiei la Timișoara dau asigurări că legăturile țării vecine cu Timișul sunt puternice, în contextul apropierii culturale, dar și al prezenței cetățenilor sârbi, mai mult de jumătate din minoritatea sârbă din România trăind în Timiş. De asemenea, în comun au fost accesate proiecte importante, precum cele de reparare a infrastructurii de navigație a canalului Bega și de punere în valoare a siturilor arheologice Parța și Majdan.

Print Friendly, PDF & Email