Autorităţile locale, acuzate de incompetenţă în cazul traficul sufocant din Timișoara

Trafic aglomeratTimișoara începe să semene, tot mai mult cu orașe din lumea a treia. Trafic sugrumat, tranșee prin tot centrul, praf, poluare, mizerie, acuză Partidul Mişcarea Populară Timiş.

 

Toți cei care îndrăznesc să critice măsurile actualei administrații sunt numiți retrograzi sau rău-voitori, însă adevărul este că executivul Primăriei nu vrea să își asume eșecul unei gestionări defectuoase, mai spune preşedintele P.M.P. Timiş, Radu Lambrino, într-un comunicat de presă remis redacţiei. Acesta opinează că, înainte de a deschide toate aceste șantiere, edilii Timișoarei ar fi trebuit să se gândească și la soluții alternative de deviere a traficului, astfel încât populația să nu fie afectată într-un asemenea grad de lucrările care se desfășoară: „Pentru a străbate orașul dintr-o parte în cealaltă, spre exemplu de la intrarea pe Calea Lugojului, până pe Calea Șagului, un drum cu mașina, în timpul orelor de vârf, poate dura și peste două ore”.

O alternativă, afirmă oficialul P.M.P. Timiş, ar trebui să o constituie mijloacele de transport în comun, însă, apreciază ei, nici traseele acestora nu au fost organizate de o asemenea manieră, încât să devină utile pentru trafic. „Declarațiile primarului Timișoarei, conform cărora, «șoferii să-și caute singuri rute alternative», denotă nu doar o lipsă de implicare a Primăriei, ci și o nepăsare crasă. Țin să-i reamintesc edilului-șef al orașului că insituția pe care o conduce, angajații care ar trebui să se ocupe de identificarea acestor soluții, precum și lucrările care se efectuează, toate sunt plătite din banii contribuabililor, care ar trebui să fie nu victimele, ci beneficiarii a ceea ce plătesc”, declară Radu Lambrino, preşedintele P.M.P. Timiş.

Acesta reaminteşte că mare parte a respectivelor lucrări sunt, de fapt, moștenire a vechii administrații: “Au fost contractate în acea perioadă, iar acum a început desfășurarea lor propriu-zisă, astfel că responsabilii din Primărie nu pot veni cu eterna justificare, cum că ar fi fost luați prin suprindere și nu au avut timp să elaboreze un plan complex de gestiune a șantierelor”. Reprezentantul P.M.P. Timiş apreciază că toate aceste lucrări au, de fapt, termen scadent următoarele alegeri locale, când actuala administrație le va etala drept realizări proprii, dar avertizează că nu timișorenii trebuie să fie cei care decontează campaniile electorale ale unui edil sau ale altuia: “Edilii locali trebuie să pună pe plan secund carnetul de partid și să aducă în primă linie calitatea administrativă pentru care au fost girați cu votul de încredere al cetățenilor”. 

Print Friendly, PDF & Email