Autorităţile caută soluţii pentru reluarea alimentării cu gaz a localităţilor din zona Deta

Foto: Delgaz Grid

Într-o întâlnire online cu autorităţile judeţene, pe tema sistării furnizării gazelor în localitățile din zona Deta, reprezentanții Ministerului Economiei au solicitat OMV Petrom ca, pentru asigurarea continuității furnizării gazelor, să permită tranzitarea gazelor prin conducta companiei, până la găsirea unei soluții agreate de toate părțile.

 

Întâlnirea a fost convocată de prefectul Liliana Oneț, la aceasta participând şi reprezentanți ai OMV Petrom, ai celor doi furnizori de gaz din zona afectată, Delgaz Grid și Premiere Energy, ai SNT Transgaz, dar şi primarii din localitățile afectate și reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Totodată, s-a decis ca marți, 20 octombrie, să aibă loc o întâlnire la Ministerului Economiei cu reprezentanții OMV Petrom, ai furnizorilor de gaz Delgaz Grid și Premiere Energy, ai SNT Transgaz și ai ANRE, întâlnire la care ar urma să se semneze un angajament al tuturor părților implicate pentru asigurarea furnizării gazelor în zonă.

Ieri a fost întreruptă furnizarea gazelor în localitățile Deta, Banloc, Voiteg, Moravita, Denta, ca urmare a scăderii presiunii gazelor naturale în sistemul de distribuție, a transmis Delgaz Grid. Aproximativ 20.000 de locuitori au fost afectaţi de întreruperea furnizării de gaz, la fel, Spitalul din Deta, mai multe grădinițe, școli şi dispensare.

Print Friendly, PDF & Email