Autorităţile avertizează că noua tulpină britanică a Sars-CoV-2 se transmite mult mai ușor

Sursă foto: Policlinica „Regina Maria”

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiş atenţionează că noua tulpină britanică a Sars-CoV-2 se transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede, şi face apel la cetățeni respecte în continuare, cu strictețe, măsurilor de precauție impuse de pandemie.

 

Această tulpină a virusului, atrag atenţia reprezentanţii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiş, poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate, care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate, aflat deja la limită.

CJSU Timiş face apel la populaţie să respecte în continuare câteva reguli elementare de protecţie:

  1. Purtarea corectă a măștii de protecție, care este obligatorie atât în spațiile publice închise cât și în aer liber. Prin purtare corectă se înţelege acoperirea completă a nasului și a gurii.
  2. Limitarea la maximum a contactelor direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.
  3. Evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces. În cazul în care este nevoie ca acestea să fie atinse, autorităţile fac apel la populaţie să se protejeze folosind șervețele de unică folosință.
  4. Pstrarea unei distanțe semnificative, de 1,5 metri, față de celelalte persoane întâlnite. În cazul deplasării cu mijloacele de transport în comun, este recomandată evitarea călătoriei față în față cu alte persoane.
  5. Limitarea folosirii bancnotelor și a monedelor, în favoarea plăților cu cardul/telefonul sau a plăților on-line.
  6. Autorităţile reamintesc că petrecerile sunt strict interzise.

„Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea covid-19 este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație). Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus”, mai transmite CJS Timiş.

 

Print Friendly, PDF & Email