Aurul şi argintul antice ale României vor fi aduse la Timişoara

Aurul si argintul antic al Romaniei expozitieSub titlul generic “Aurul şi argintul antic al României”, începând de mâine, la Bastionul Theresia, din Timişoara, vor fi expuse piese de o valoare aparte aflate în patrimoniul a 32 de muzee din ţară.

 

Expoziţia – o iniţiativă a Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti – reuneşte piese arheologice reprezentative lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul României. Cu ajutorul a peste 1.400 de piese, fiecare cu semnificaţii şi istorie proprie, este prezentată o perioadă lungă, de peste 6000 de ani. “Organizarea spaţiului face apel în egală masură la curiozitatea şi imaginaţia vizitatorilor, punctând obiecte de o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică”, spun organizatorii, reprezentanţii Muzeului Banatului din Timişoara .

Unele dintre obiectele incluse în tematica acestei manifestări se află în expoziţia Tezaur Istoric a Muzeului Naţional de Istorie a României şi pot fi văzute doar la Bucureşti, altele fiind expuse în diferite muzee de istorie şi arheologie din ţară.

Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada 22 mai – 29 iunie,  de marţi până duminică, între orele 10 -18, utimul acces având loc la ora 17,30.

Print Friendly, PDF & Email