Au început înscrierile pentru West Summer University

În vară se împlinesc zece ani de când Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara le oferă elevilor din România și din Republica Moldova posibilitatea de a experimenta viața de student, în cadrul West Summer University.

 

West Summer University va avea loc anul acesta în perioada 22 iulie – 7 august 2020 și are loc în Timișoara.

Scopul principal al proiectului este promovarea învățământului superior în vederea prevenirii abandonului școlar la nivel universitar. Elevii participanţi își pot alege una dintre cele 13 facultăți din cadrul UVT – Arte și Design, Chimie, Biologie, Geografie, Drept, Economie și Administrare a Afacerilor, Educație Fizică și Sport, Fizică, Litere, Istorie și Teologie, Matematică și Informatică, Muzică și Teatru, Sociologie și Psihologie și Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării –, ca mai apoi, timp de 17 zile, să experimenteze viața de student. Aceștia vor participa la cursuri, seminare și laboratoare, îndrumați de profesori ai UVT.

În după-amiezile zilelor în care vor participa la activități didactice, elevii vor lua parte şi la sesiuni de consiliere de grup, transmite OSUT. Aceştia vor face exerciții de autocunoaștere, pentru a înțelege mai bine care ar fi un viitor domeniu de activitate pentru ei. OSUT le va pregăti și concerte, piese de teatru și diferite evenimente sociale și culturale desfășurate în Timișoara. Nici activitățile recreative nu vor lipsi. Participanții vor lua parte atât la diverse jocuri de teambuilding, pentru consolidarea grupului, precum și la o excursie de o zi în afara municipiului Timișoara, pentru a se bucura și de latura socială a proiectului. De asemenea, elevii vor avea două zile dedicate sesiunilor de formare pe diferite teme. „Plănuim să abordăm subiecte precum lucru în echipă, luarea deciziilor, negociere, public speaking, managementul timpului, managementul conflictelor, leadership, dar şi multe altele”, transmit reprezentanţii OSUT.

„De la an la an, am observat o scădere a numărului de tineri care decid să își continue studiile, abandonul școlar fiind o reală problemă. West Summer University s-a născut ca reacție împotriva acestui fenomen. Știm cât de greu este să iei o decizie cu privire la domeniul pe care îl vei studia pe parcursul facultății și, ulterior, în care vei lucra. De aceea, este datoria noastră să venim în întâmpinarea celor din mediul preuniversitar și să încercăm să îi îndrumăm spre o alegere în cunoștință de cauză, o alegere potrivită”, spune Bianca-Denisa Cernuşcă, preşedinte OSUT

Formularul de înscriere este disponibil pe www.westsummeruniversity.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email