Au fost puse în vânzare biletele pentru expoziția „Brâncuși” de la Muzeul de Artă Timișoara

Interiorul Atelierului Brâncuși la Centrul Pompidou. Foto: Manuel Braun

Consiliul Județean Timiș anunță punerea în vânzare, începând cu data de 4 septembrie, a biletelor pentru expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universal. Aceasta va putea fi vizitată începând cu 30 septembrie.

 

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul expoziției brancusi-2023.info. Pentru a beneficia de o experiență plăcută de vizitare și pentru siguranța lucrărilor expuse, biletele pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, în limita disponibilității. Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, în fiecare dimineață, și un număr de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziționate direct de la casieria Muzeului Național de Artă Timișoara.

Pot fi achiziționate următoarele tipuri de bilete:

  1. Doar pentru expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale – 88 lei, 22 lei pentru studenți (cu carnet de student) și 55 lei pentru pensionari (cu talon de pensie);
  2. Pentru expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale și toate celelalte expoziții de la Muzeul de Artă Timișoara – 100 lei;
  3. Jurnaliști acreditați, preșcolari și elevi, precum și profesorii sau învățătorii însoțitori (un însoțitor la 10 preșcolari/elevi), angajați ai muzeelor publice din România, membri ai asociației ghizilor acreditați din Timișoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilități și însoțitorii lor au acces gratuit.

Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru susținerea infrastructurii și proiectelor acestuia, anunță Consiliul Județean Timiș,

Expoziția beneficiază și de un atrăgător site dedicat, brancusi-2023.info, care invită publicul să descopere universul Brâncuși, oferind informații despre reputata curatoare Doina Lemny și volumul bilingv, român-englez, Brâncuși: surse românești și perspective universale, pregătit de către aceasta, articole interesante despre viața și opera artistului sau ce anume spun marile personalități despre cel care a avut o contribuție enormă la înnoirea limbajului plastic al sculpturii moderne. Sunt prezentate și informații practice legate de bilete, reguli de vizitare, programul de mediere, precum și echipa proiectului.

Pentru vizitatorii români și străini aflați în Timișoara, această expoziție reprezintă o ocazie unică de a descoperi și admira operele unui artist care a reușit să valorifice patrimoniul cultural al țării sale, impregnându-l cu valori universale. „Ne bucurăm că putem vedea la Timișoara o astfel de expoziție-eveniment și încurajăm publicul să-și rezerve din timp bilete și sloturi orare la acest regal expozițional”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Expoziția va fi deschisă din 30 septembrie până anul viitor, în 28 ianuarie, și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10 – 20. Excepție fac zilele de luni și marți, precum și zilele de 24, 25 26 și 31 decembrie 2023 și 1, 2 ianuarie 2024.

Găzduită de Muzeul Național de Artă din Timișoara în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024, expoziția Brâncuși: surse românești și perspective universale este finanțată de Consiliul Județean Timiș și este organizată de către Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, fiind susținută de Banca Transilvania ca sponsor principal. Este unul din cele mai așteptate evenimente ale acestei toamne în Europa Centrală și de Est și punct culminant al programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

 

Citiți și: Doina Lemny: „Brâncuși și-a construit posteritatea”

Print Friendly, PDF & Email