Atmosfera Evului Mediu, reconstituită la Timişoara

Muzeul Național al Banatului organizează a doua ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. 

 

Festivalul Medieval al Castelului Huniade, care va avea loc în perioada 24-26 iulie, a fost creat din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a transpune publicul, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese, anunţă organizatorii. Aceştia dau asigurări că Festivalul Medieval al Castelului Huniade va atmosfera Evului Mediu.

Locul de desfăşurare al evenimentului, organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, este vechiul parc al Castelului din Piața Huniade.

Vineri, 24 iulie, la ora 19, va avea loc deschiderea taberelor medievale. Apoi, pe Scena Menestrelilor vor urca, de la ora 22 Peregrinii & Amor Flammis, într-un concert de muzică live.

Sâmbătă, 25 iulie, taberele medievale și arena de infanterie se vor deschide la ora 12. La ora 13 va fi dat startul concursului de bucătărie istorică Aromele Evului Mediu. De la ora 14 va avea loc prezentarea echipamentului de călătorie în Evul Mediu Timpuriu, apoi de la ora 15, prezentarea culturii militare a Ordinului Cavalerilor Templieri. Urmează  prezentarea tipurilor de coifuri medieval timpurii, de la ora 16, o introducere în lumea vânătorii medievale, din preajma anului 1400, de la oa 17, şi o prezentare de arme și armuri, demonstrații de formații de bătălie, lupte full contact în armură, de la ora 17.40. La ora 20 va începe  Ospăţul Craiului Carol, spectacol de banchet de curte, degustarea bucatelor, premierea concursului de bucătărie „Aromele Evului Mediu”, muzică și dansuri medievale. De la ora 20.50 vor fi spectacole care vor

Tot sâmbătă, în Arena de cavalerie, de la ora 14 este programta un concurs de tir cu arcul istoric, de la ora 17 – spectacolul Vitejii cetăților de margine, de la ora 18.40 – spectacol istoric cu lupte călare care reproduce ciocnirea dintre Răsărit și Apus: cumanii și cavalerii teutoni, în veacul al XIII-lea.

Pe scena menestrelilor, de la ora 22 va fi un concert Pământ, iar de la ora 22.40, un spectacol de teatru pirotehnic pe muzică live susţinut de Peregrinii & Deep 6 Project.

Duminică, 26 iunie, taberele medievale se vor deschide la ora 12. De la ora 13 sunt programate jocuri războinice, arrowsoft, de la ora 14 – confruntări 3 vs 3 în sistem Tap Fight, de la ora 15.30 – lupte full contact, în armură completă, iar la ora 17.30  va avea loc decernarea premiilor și festivitatea de rămas-bun.

Pe arena de cavalerie, de la ora 16.30 vor fi jocuri călare, întreceri de îndemânare între cavaleri, un turnir nomad şi proba sarazinului.

Participanți: grupurile de reconstituire istorică Hrafnabroethr, Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, ȘoimanArt, Cercul Vânătoresc ”Sf. Hubert”, Amor Flammis, Deus Vult, Straja Cetății Mediaș, Asociația Losonczy Istvan, Teutonii Transilvaniei, Vulturii din Țara Calatei și grupurile artistice Peregrinii, Deep6 Project.

 

Print Friendly, PDF & Email