Atelierul pentru învățământ profesional dual al Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand”, inaugurat, după reabilitare

Azi a fost inaugurat Atelierul-școală pentru învățământul profesional dual la Colegiul Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I”, din Timișoara, după ce a beneficiat de lucrări de reabilitare a construcţiei şi a instalaţiilor.

 

Clădirea reabilitată are o suprafaţă de 560 mp. Reabilitarea a vizat lucrări de consolidare structurală, de termo-hidroizolaţie a acoperişului, de reparaţii şi reamenajare a spaţiului interior, de instalaţii sanitare interioare, de instalaţii electrice, de protecţie la incendiu şi de instalaţii interioare de aer comprimat. Valoarea investiţiei se ridică la apropae 770.000 de lei +TVA, banii provenind de la bugetul local

Atelierul-școală pentru învățământul profesional dual la Colegiul Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I”, din Timișoara, are opt clase de şcoală profesională, în care învaţă 220 de elevi în total. 62 sunt la profilul Electric, 78 la cel Electromecanic, iar 80 la Operatori maşini cu comandă numerică.

În acest an şcolar, spun reprezentanţii Colegiului, concurenţa pentru clasele de şcoală profesională a fost mare; sunt patru clase a IX-a, cu  116 elevi, iar pentru anul viitor şcolar sunt 120 de solicitări şi vor fi iarăşi patru clase a IX-a.

Printre firmele care colaborează deja cu Atelierul-școală pentru învățământul profesional dual la Colegiul Tehnic “Regele Ferdinand I” se numără Continental Automotive, Continental Contitech, Draexlmaier, Continental Anvelope, Kimball, Smartwood, Smithfield, Elma, Gelco. Pentru anul şcolar viitor şi-au anunţat intenţia de a colabora Colterm, Azur, Raol, Adient şi AEM.

Print Friendly, PDF & Email