Ateliere De-a arhitectura, la Timişoara

Asociaţia De-a Arhitectura lansează un nou proiect, Urban Up!, prin care își diversifică portofoliul cu încă o grupă de vârstă, cea a liceenilor.

 

Potrivit organizatorilor, proiectul Urban Up! Mediu construit pentru liceeni  va ajuta 1000 de liceeni, din şapte orașe, să înțeleagă și să își iubească orașele şi să fie mai atenți la calitatea mediului construit, şi la valorile de patrimoniu.

Liceenii sunt așteptați la 50 de ateliere susţinute de profesionişti ai mediului construit (arhitecţi, urbanişti, antropologi şi ingineri) începând cu luna septembrie. Detalii privind înscrierile se pot obţine la adresa de mail: office@de-a-arhitectura.ro.

Atelierele, care sunt gratuite, vor fi organizate la final de săptămână în Timişoara, București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași şi Sibiu. Ele vor fi susţinute pe baza unor scenarii educaţionale scrise de specialişti din reţeaua De-a arhitectura, care au fost selectate, în luna mai, de un juriu format dintr-un psiholog specializat în pedagogie pentru adolescenți, un inspector școlar, un reprezentant al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, un cercetător de la Institutul de Științe ale Educației şi un arhitect, membru al Asociaţiei De-a Arhitectura.

La finalul proiectului, rezultatele vizibile ale participării la ateliere vor fi prezentate actorilor locali relevanți din fiecare oraș, dar și online, pe pagina proiectului, pentru a servi drept referință, în viitor, pentru activități legate de oraș derulate în licee sau în afara lor.

Print Friendly, PDF & Email