Atelier de scenaristică, cu Mimi Brănescu, la Timișoara, în cadrul Caravanei Cinematografice ROD

Foto: DocuMentor

Cei care au o idee pentru un serial de ficțiune au ocazia să o transforme în scenariul unui episode-pilot împreună cu unul dintre cei mai bine cotați scenariști de televiziune din România.

 

Scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu, care a semnat, printre altele, scenariul serialului Las Fierbinți, difuzat de Pro Tv, va coordona un atelier de tehnici de scenaristică pentru serii de televiziune și pentru platforme de tip video on demand ca Netflix, HBO sau Amazon Prime.

Atelierul va avea loc între 15 septembrie și 30 octombrie. O parte din atelier se va desfășura online, iar o alta va avea loc fizic, timp de trei zile, la Timișoara. Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile. Participanții selectați care nu sunt din Timișoara vor beneficia de cazare gratuită pe durata sesiunilor cu participare fizică.

Cei interesați pot trimite până pe 10 septembrie, la adresa  monaiepan@yahoo.com : un CV și un synopsis de o pagină, o idee sau o propunere pentru un episod pilot, la care, după caz, pot adăuga o secvență, un dialog sau alte materiale relevante. Pentru informații suplimentare cei interesați pot contacta Asociația DocuMentor, la numărul de telefon 0723299322.

La sfârșit de octombrie, cel mai bun episod pilot realizat în cadrul atelierului va beneficia de o lectură la masă, cu actori, și va fi răsplătit cu o diplomă și un premiu în valoare de 500 de euro, în cadrul unui eveniment public organizat la Universitatea de Vest din Timișoara.

Rod Script este un atelier organizat în cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, ajuns la cea de a doua ediție, un proiect al Asociației DocuMentor  cuprins în programul cultural prioritar TM2023 Restart al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Județean Timiş.

Print Friendly, PDF & Email