„Aştept să crăpi”, bestseller la Gaudeamus, lansat şi la Timişoara

radu-paraschivescu-foto-digi-24Bestseller-ul Editurii Humanitas, de la recentul Târg de Carte Gaudeamus, va fi lansat şi la Timişoara. În prezenţa autorului. 

 

Cel mai recent volum al lui Radu Paraschivescu, Aştept să crăpi (de astăzi, în prime time), va fi lansat, mâine, 23 noiembrie, la Timişoara. Evenimentul – la care vor participa autorul cărţii şi scriitorul Robert Şerban – va avea loc la Librăria Esotera, de la ora 18.30.

Aştept să crăpi (de astăzi, în prime time) este o carte despre un grup de ţărani care află noutăţi despre asomarea păsăretului de curte conform directivelor europene şi se iniţiază în tainele jargonului şi birocraţiei. Despre un invitat la emisiuni în direct care e vânat de moderatori nu pentru ce spune, ci fiindcă i se întâmplă să ameţească în studio, ceea ce duce la mari beneficii de rating. Despre un post TV care inaugurează o emisiune despre ultimele zile (sau clipe) ale unor VIP-uri, iar concurenţa răspunde cu o emisiune în care transmite înmormântări. Despre un preşedinte de federaţie care organizează un meci amical cu o naţională africană ce se prezintă fără chef şi fără tricouri, dar cu o poftă năprasnică de bomboane. Despre un tânăr muncitor din Bacău care invadează Anglia de unul singur, spre consternarea reporterilor şi parlamentarilor englezi care aşteaptă începutul unui exod la aeroport.

 

Citeşte şi: Scriitorul Radu Paraschivescu: „Se poate face o operă de minimă însănătoşire, cu condiţia să nu ţi-o propui”

 

Asta veţi găsi în «Aştept să crăpi (de astăzi, în prime-time)». Cinci proze alerte şi vesele despre noi şi dereglările noastre. Cinci felii din tortul vieţii româneşti după integrarea în Uniunea Europeană. Cinci cronici ale absurdului, abjecţiei şi dejecţiei. Cinci motive pentru a-ţi dori să pleci din România doar pentru ca, odată trecut de graniţă, să începi să-i duci dorul şi să vrei acasă”, anunţă reprezentanţii Editurii Humanitas, care a publicat această carte.

Volumul este lansat, în perioada 22 – 25 noiembrie, şi la Cluj, Sibiu şi Braşov.

 

Print Friendly, PDF & Email