Asociaţia SPICC: „Violența nu este tolerabilă!”

Asociația SPICC (Solidaritate, Participare, Incluziune, Coopearre, Comunicare) anunţă că ia act cu îngrijorare de declarația Alianței Familiilor din România, membră a Coaliției pentru Familie, prin care sunt încurajate pedepsele corporale aplicate copiilor.

 

Alianța Familiilor din România spune că: „Ideea de a nu pedepsi fizic copilul are o oarecare logică şi rezonanţă, până când e examinată mai iîndeaproape şi mai ales în virtutea experienţei ţărilor care fie că au interzis-o, fie că vor să o interzică. Ea loveşte în autoritatea părinţilor şi subminează suveranitatea familiei.”

Asociaţia SPICC afirmă că, departe de imaginea idilică pe care o proiectează această alianță, familia tradițională românească se confruntă cu grave probleme de violență domestică. Şi adaugă că minimalizarea efectelor actelor de agresiune fizică (asupra copiilor, în cazul de față) nu face decât să perpetueze o cultură a violenței, căreia îi cad victime anual, sute de copii și femei.

SPICC reaminteşte, de asemenea, că lovirea sau orice alte acte cauzatoare de suferințe fizice sunt pedepsite de lege, de art.193 Cod Penal, instigarea la nerespectarea legii devenind îndemn la săvârșirea de infracțiuni, faptă pedepsită de art. 368 Cod Penal cu închisoare de la trei luni la trei ani ori amendă.

„Condamnăm cu fermitate orice acte de violență și acțiunile care le promovează, încurajând tolerarea lor și susținând impunitatea agresorului”, declară reprezentanţii SPICC.

Aceştia cer „vehement” încetarea imediată a „acțiunilor infracționale ale Alianței Familiilor”, pe care le consideră că atentează nu doar la valorile umaniste ale democrațiilor contemporane, ci și la acele legi ale țării și ale Uniunii Europene, menite să protejeze cetățenii.

Print Friendly, PDF & Email