Asociația OncoHelp va participa la cel mai mare maraton caritabil din Timișoara

Proiectul Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!, depus de Asociația OncoHelp, a fost declarat admis la cursa Timotion 2019. Astfel, în 2019 reprezentanţii acestei asociaţii alerga, alături de membrii comunității, pentru îmbunătățirea condițiilor de internare ale pacienților care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

 

Reprezentanţii Asociației OncoHelp spun că, prin participarea la acest maraton, îşi doresc înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice, cu trei funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere, care se asigure condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice pacienţilor de la Centrul de Oncologie OncoHelp.

Valoarea totală a proiectului este de 442.000 lei, din care dorim ca prin înscrierea în cursa Timotion să adunăm suma 56.100 de lei. Diferența va fi acoperită din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp din Timișoara, precum și din alte donații ale oamenilor sufletiști din comunitate”, explică Miruna Vîtcu, din partea Asociației OncoHelp.

Donațiile pot fi realizate atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice. Cei care doresc să doneze sunt invitaţi să acceseze link-ul https://www.timotion.ro/proiecte-2019/asociatia-oncohelp-oferim-confort-pacientilor-bolnavi-de-cancer/, unde la finalul prezentării proiectului se află formularul pentru donație.

La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul anului 2018 s-au înscris 27 de proiecte din Timiș, Arad, Caraș – Severin și Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte.

La ora actuală, la Centrul de Oncologie OncoHelp sunt trataţi pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți şi Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în pemanentă creștere.

Structura Centrului cuprinde de 132 de paturi de spitalizare continuă pe care, lunar, se efectuează, în medie, 550 de internări. „Starea bolnavilor de cancer din România este complexă, și destul de gravă – medicamentele sunt deseori insuficiente, iar condițiile de spitalizare sunt adesea improprii”, spun reprezentanţii Centrului.

Timotion este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală pe de o parte să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, iar pe de alta, să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

„Vă invităm să vă alăturați Asociației OncoHelp, în aceasta cursă. Suntem convinși că prin intermediul acestui proiect vom reuși să creăm o comunitate puternică și responsabilă în jurul Asociației OncoHelp, aceasta fiind modalitatea prin care vom putea  oferi semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune”, mai spune Miruna Vîtcu.

 

Print Friendly, PDF & Email