Asistenţă juridică pentru victimele violenţelor Jandarmeriei

Foto: Agerpres

USR anunţă că oferă asistență juridică tuturor celor care au avut de suferit în 10 august, de pe urma intervențiilor brutale ale jandarmilor.

 

Judecând după gravitatea celor petrecute atunci în Piața Victoriei, când forțele de ordine au acționat cu violență împotriva cetățenilor pașnici și nevinovați, USR consideră că toți cei care au fost răniți, loviți sau vătămați fizic, în orice fel, și care s-au aflat sub bătaia tunurilor de apă sau au inhalat gaze lacrimogene trebuie să beneficieze de întreg sprijinul nostru, pentru că au dreptul să li se facă dreptate!”, transmit oficialii Uniunii Salvaţi România.

Despre agresori, reprezentanţii USR spun că aceştia trebuie să fie deconspirați și să răspundă în fața legii pentru faptele săvârșite, indiferent cine au fost aceștia și la comanda cui au acționat.

Dacă ai avut de suferit de pe urma represiunii brutale a protestului de vineri seară, așa cum li s-a întâmplat și multora dintre colegii noștri, te îndemnăm să ne scrii pe adresa de e-mail: juridic@usr.ro”, transmite USR. Iar pe cei care au văzut, fotografiat sau înregistrat secvenţe de la violenţele din 10 august îi roagă să le trimită aceste probe.

Nimeni și nimic nu trebuie să ne oprească din demersul legitim de a afla adevărul despre cele întâmplate. Este dreptul nostru să știm și îndatorirea noastră să acționăm, semnalând instituțiilor specializate ale statului toate abuzurile comise, pentru ca acestea să își poată face prompt și corect datoria”, mai transmite USR.

Print Friendly, PDF & Email