Artistul timişorean Cristian Sida, expus la Viena

La finele anului trecut, artistul vizual timişorean Cristian Sida a deschis sezonul cultural  la Pôle Culturel de Drusenheim, din Strasbourg, iar anul acesta îl începe fiind expus la Viena. Tot aici va începe pregătirea unui nou album de artă.

 

Expoziția lui Cistian Sida de la Viena a este organizată de Galeria Kunst Klinger în colaborare cu Galeria Silverfineart. Vernisajul va avea loc mâine. Artistul timişorean va expune aici zece picturi. „Cineva m-a întrebat «de ce culoare?» Pentru că ea m-a ales pe mine! Eu doar voiam să desenez liniștit”, declară artistul.

Tot la Viena, Cristian Sida va începe pregătirea unui nou album de artă, cu intervenții pe fotografiile Verei Brandner, din Innsbruck. Albumul urmează să fie finalizat la mijlocul verii. De asemenea, mai pregătește o expoziție care va avea loc la Paris, programată pentru toamna acestui an.

 

Citeşte şi: Artistul timișorean Cristian Sida deschide sezonul la Pôle Culturel de Drusenheim

 

Cristian Sida este unul din cei mai în vogă artiști vizuali români contemporani, cu zeci de expoziții în țară și străinătate la activ. Pe lângă numeroase expoziții și prezențe în galerii franceze, în urmă cu trei ani a finalizat o serie de picturi murale monumentale care colorează clădirile din Mericourt, în Regiunea Nord Pas de Calais, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre / Lens. În 2012 a fost invitat de onoare al orașului francez Saint-Lô, pentru a realiza o lucrare monumentală de 12 metri pentru Primărie, în cadrul Festivalului Internațional Taches-Taches.

Artistul este, de mai mulți ani, pe jumătate rezident în Franța, unde participă la proiecte de anvergură. De asemenea, a susținut, ca lector invitat, mai multe conferințe de artă la Universit é Paris 8 și la École Supérieure d’Art de Lorraine (Metz).

 

Citeşte şi: Artistul timişorean Cristian Sida, invitat să expună în capitala internaţională a tapiseriei

 

Anul trecut, Cristian Sida  a obținut Premiul Excelenței în Cultură „Eugen Todoran” pentru Științe Umaniste și Arte, oferit de comunitatea academică și Academia Română, filiala Timișoara, dar și Premiul „Primus Inter Pares”, la Salonul Anual al Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara. În 2016 a fost recompensat cu Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiștilor Plastici din  România, în cadrul Salonului Național de Pictură, ediția 2015.

Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida, francofil declarat, este conferențiar la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email