Artistul timişorean Cristian Sida expune în Franţa un tort cu glazură de spini

Artistul vizual timişorean Cristian Sida prezintă, mâine, o nouă lucrare murală realizată la cererea Primăriei din orașul Gentioux, Franța. Aceasta este a șasea operă de mari dimensiuni, pe care Cristian Sida o face pe teritoriul francez.

 

Invitația francezilor a fost de a decora cu o pictură una din cele mai populate zone turistice din Gentioux. Lucrarea lui Cristian Sida, Tort funerar cu glazură de spini, are 4 x 3 m și e realizată în tehnică mixtă. „Este o lucrare dedicată tuturor celor care au trecut pe aici, unii încă vii, alții morți. Am scris numele lor pe lucrare și le-am facut cu salivă, culori și cafea, un tort cu glazură de spini”, spune artistul.

Vernisarea lucrării lui Cristian Sida va avea loc mâine, în contextul celei de-a X-a ediție a Artelierului Internațional al Artiștilor Plastici de la Gentioux. Acest eveniment propune, începând din 2009, o serie de întâlniri cu creatori din Franța și din străinătate. Tema atelierului sin acest an este Dialog cu sacrul. Astfel, lucrările prezentate de artiștii invitați este, înainte de toate, un schimb intim de idei între creatori.

Vara aceasta s-au întâlnit la Gentioux artiști vizuali importanți și recunoscuți internațional, precum polonezii Janusz Wator, Stanislas Winter, Stanislas Cukier, Jan Funek, Janusz Jedrzejowski, Stanislas Slonina, Stanislas Trybala, Adam Matejkowski, românii Silviu Orăvitzan, Ligia Borsanu, Georgiana Iancu, Maria Balea, Călin Beloescu și Cristian Sida, ukrainenii Danylo Movchan, Roman Opalinski, Bogdan Rohzak, Roman Zilinko, alături de artiștii AIAP, francezii Barnard Quenu, Jackie Soloy – Guiet, Irene Morgadinho, Magali Oecshner – Deconninck, Pierre Marescau, Martine Brodzki, Claude Fetis, Raphael Salzedo, Alain Brodzki, Edouard Degaine, arată președintele organizației, Richard Marcziniak.

Print Friendly, PDF & Email