Artistul plastic Ştefan Popa Popa’s, elogiat de oficialităţi de prim rang din străinătate

Recordmanul timişorean a fost invitat la prestigioasa manifestare Ciurlionis Cup, de Ambasada României în Lituania

Stefan Popa Popas si Song Sang-HyunÎn mod paradoxal, artistul plastic timişorean Ştefan Popa Popa’s continuă să nu fie apreciat la justa valoare pe plan local, în condiţiile în care este admirat şi elogiat de personalităţi de prim rang de pe plan european,  şi primeşte invitaţii la evenimente extrem de bine cotate şi popularizate.

 

Ocazie ratată de Primăria Timişoara, fructificată de Ambasada Lituaniei

La începutul acestei săptămâni, Primăria Timişoara a fost implicată în organizarea unei expoziţii de promovare a oraşului, în Parlamentul European, intenţia iniţială fiind promovarea, în vederea competiţiei pentru desemnarea viitoarei capitale culturale europene.

Stefan Popa Popas si Ankie Brockers-KnolPrin gafe de comunicare şi planificare, Municipalitatea şi-a redus drastic din şansele unei bune vizibilităţi, ratând şansa de a amenaja în expoziţie un stand Ştefan Popa Popa's, deşi acesta este în prezent cel mai cunoscut artist timişorean. “Au fost ignoraţi oameni de cultură importanţi, cum e Ştefan Popa Popa’s şi au fost invitaţi tot felul de oameni de partid care nu au nicio legătură cu activitatea culturală, şi care par să demonstreze mai degrabă că USL-ul nu a murit la Timişoara”, spune consilierul local PDL Simion Moşiu.

Ocazia ratată de Primăria Timişoara a fost fructificată rapid de Ambasada României în Lituania şi Letonia, care l-a invitat pe Ştefan Popa Popa’s să organizeze o expoziţie personală cu ocazia evenimentului „Ciurlionis Cup 2015 – Enlightened Personalities”, organizat pentru a onora personalităţi din România şi Lituania care au contribuit la dezvoltarea relaţiilor diplomatice, culturale şi de afaceri dintre cele două ţări. Cupele Ciurlionis sunt acordate în memoria pictorul şi compozitorului lituanian M. K.

Ciurlionis, iar Ciurlionis Cup – Enlightened Personalities este un eveniment care se bucură de o mare notorietate in Lituania.

Aprecieri elogioase de la personalităţi de primă mână de peste hotare

Stefan Popa Popas si Siegfried BrackeTotodată, deşi artistul timişorean nu pare a fi apreciat şi preţuit la justa valoare de autorităţile locale, continuă să fie transmise mesaje elogioase cu privire la talentul său deosebit la portretistică şi caricatură. „Aţi făcut un gest special prin conferirea portretelor Majestăţilor Sale Regelui, Reginei, şi Prinţesei Regatului Ţărilor de Jos, gest care a fost apreciat în mod deosebit”, i-a transmis lui Ştefan Popa Popa’s Irina Comaroschi, ambasador al României în Regatul Ţărilor de Jos. „Gestul generos al domnului Popa’s de a trimite portretele executate Regelui a fost extrem de apreciat. În numele Regelui, exprimăm recunoştinţa noastre şi îi transmitem cele mai bune gânduri domnului Popa’s” a fost mesajul transmis artistului timişorean de către Casa Regală a Olandei.

Mesaje de mulţumire şi apreciere au fost trimise recent lui Ştefan Popa Popa’s şi de către Charles Michel, premierul Belgiei, care a rugat Ambasada României să-i mulţumească artistului timişorean pentru „foarte amuzanta caricatură realizată”, adresând felicitări pentru recordul de caricaturi viteză adjudecat de artistul plastic.

Stefan Popa Popas si Denis Ducarme„Este o onoare pentru mine să primesc această caricatură din partea unui artist de talie mondială. Voi găsi un loc special în casa mea pentru a pune la loc de cinste această comoară. Mulţumesc pentru aceste adevărat portret”, i-a transmis recent lui Ştefan Popa Popa’s şi Song Sang-Hyun, preşedintele Curţii Penale Internaţionale de la Haga.

„Portretul meu arată mai drăguţ decât realitatea. Artistul Ştefan Popa Popa’s a făcut o treabă minunată şi de aceea nici nu arată a caricatură, ci mai degrabă a portret. Sunt mândră că am primit aceste fantastic portret de la acest faimos artist la planetei”, a fost un alt mesaj de mulţumire primit recent de la Ankie Broekers-Knol, preşedintele Senatului din Olanda.

Nu vreau să exagerez, dar sunt cu adevărat impresionat nu numai de aspectul caricatural al portretelor expuse aici, dar şi de nivelul artistic foarte ridicat. Nu este nimic ridicol, aşa cum se întâmplă la alţi caricaturişti când prezintă oameni politici. Aici, în cazul maestrului Popa’s totul este foarte, foarte bine realizat”, a ţinut să-i transmită artistului timişorean şi Siegfried Bracke, preşedintele Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul Federal al Belgiei. 

Print Friendly, PDF & Email