Artista macedoneană Tanja Balac, prima expoziție de pictură în România

Muzeul Național al Banatului, Ambasada Republicii Macedonia de Nord în România şi Consulatul Onorific de la Timișoara organizează prima expoziție în România a artistei macedonene Tanja Balac.

 

Tanja Balac, o artistă premiată la nivel internațional care și-a prezentat lucrările în peste 50 de expoziții din lume, va expune la Timişoara o colecție de 22 de tablouri.

Vernisajul expoziției Poetica tăcerii și distanței are loc marți, 26 octombrie, de la ora 18, în mansarda B1 a Bastionului Theresia.

La eveniment vor participa E.S. Gabriel Atanasov, ambasadorul Republicii Macedonia de Nord în România, adjunct al șefului misiunii diplomatice, Silvana Ivanovska,  consulul onorific al Republicii Macedonia de Nord la Timișoara, Pavel Ernest Dupta, managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș, și reprezentanți ai unor instituții din Timiș.

Expoziția Poetica tăcerii și distanței este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Macedonia de Nord și al Consiliului Județean Timiș.

La vernisaj pot participa doar persoanele care au certificat verde de vaccinare împotriva covid-19 sau de trecere prin boală. De asemenea, accesul la eveniment este permis în limita a 50 de participanți, iar masca de protecție este obligatorie. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada26 – 30 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email