Artista Andreea Foanene expune „Second skin”

Andreea Foanene. Foto: Arhivă personală

La Galleria 28 din Timișoara poate fi vizitată, timp de o lună, expoziția de pictură și grafică Second skin semnată Andreea Foanene.

 

Expoziția, organizată de Galleria 28, în parteneriat cu grupul Noima, prezintă cele mai recente lucrări de pictură și grafică realizate de Andreea Foanene, în perioada 2019 – 2021.

Artista spune că aceşti ultimi trei ani, marcați de schimbări survenite atât pe plan personal – provocările maternității –, cât și pe plan global – schimbarea de paradigmă socială provocată de pandemie – au provocat-o la o perioadă de meditație și consum artistic, iar lucrările prezentate în cadrul expoziției Second skin sunt rezultante ale acestui demers creator.

Expoziţie „Second Skin”, Galleria 28. Foto Ovidiu Bădescu

Având ca subiect raportarea la propriul corp, pictura Andreei Foanene este o frământare în concretul însuși al lucrurilor, o plăsmuire din nou a realității prin adâncirea în structura vie a materiei, unde sălășluiesc virtuți ascunse, capabile de a da strălucire și semnificație nouă lumii închipuite de artistă. Pe pânze, realitatea interioară a artistei ia forma unor aglomerări sensibile de pastă, se încheagă în rotunjimi plastice, în concentrări carnale de culori, în catifelări de epidermă, în alternări de umbre și lumini. Artista privește în sine cu o atenție minuțioasă. Am putea închipui demersul acesteia ca o răscolire a întregii materii interioare, cu scopul de a extrage din ea tot ceea ce este mai sensibil, dar ascuns. Viziunea artistei este plină de transparențe și de jocuri colorate. Lumea interioară a Andreei Foanene ne apare desfășurată într-o fluidă ondulare de culoare și în arabesc de linii fin și grațios”, spune curatoarea Maria Pașc.

Expoziția „Second skin” poate fi vizitată în perioada 10 octombrie -10 noiembrie, de luni până sâmbătă, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0722 503 028.

Print Friendly, PDF & Email