Art Encounters anunţă schimbări în programul de evenimente culturale

Ca urmare a situației pandemice din Franța și România, și implicit din pricina adoptării de noi restricții, a fost amânată organizarea expoziției Infra-noir, plănuită a fi organizată la Timişoara de Fundația Art Encounters în colaborare cu Centrul Pompidou din Paris.

 

Expoziția, anunţă reprezentanţii Fundației Art Encounters, va fi reluată în primăvara anului 2021, când se speră ca acest eveniment de mare anvergură să se poată desfășura în cele mai bune condiții de siguranță sanitară, deopotrivă pentru public, organizatori și colaboratori: „Ne dorim ca expoziția să aibă parte de vizibilitatea cuvenită și organizarea ei la o dată ulterioară să ne permită asigurarea accesului unui număr mai mare de vizitatori. „

Din motivele menționate anterior, Fundația Art Encounters anunţă că este nevoită să amâne şi un alt eveniment mult așteptat, organizat în strânsă relație cu expoziția Infra-noir, şi anume conferința despre suprarealismul românesc, susținută de Bernard Blistène, directorul Centrului Pompidou din Paris, reprogramată tot în primăvara anului 2021.

În perioada următoare, Fundația Art Encounters pregătește lansarea unei publicații care are menirea de a introduce publicului tematica abordată în expoziția Infra-noir . Formatul publicației va fi unul cu totul special și va invita artiști contemporani să propună un insert artistic – Lea și Gheorghe Rasovszky în acest prim fascicol, iar reproduceri ale unor lucrări de Adrian Ghenie vor completa demersul teoretic al autorilor invitați.

Programul de toamnă al Fundației Art Encounters va continua cu o serie de evenimente reformulate și adaptate pentru mediul online. Astfel, în perioada 20-30 noiembrie va avea loc cea de-a doua ediție a Școlii Curatoriale de Toamnă, un program internațional, organizat în colaborare cu Centrul Cultural Clujean, prin proiectul The European Center for Contemporary Art. Tinerii curatori și critici de artă aleși în urma unui apel deschis vor participa, timp de zece zile, la o serie de cursuri online susținute de profesioniști în domeniul artelor vizuale. Pe parcursul desfășurării Școlii curatoriale, cei interesați vor putea lua parte la conferințe deschise publicului, care vor fi transmise live pe platformele Fundației. Programul de mentorat online CAMPart, dedicat de asemenea tinerei scene de artă, va avea parte și de o a treia ediție, mai multe detalii urmând a fi publicate în curând.

Print Friendly, PDF & Email