„ARound the city”, experiență 2.0 de descoperire a patrimoniului Timişoarei

În anul european al patrimoniului cultural, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Cultural German din Timișoara și asociația Prin Banat pregătesc o aplicație inovatoare care să revitalizeze locuri încărcate de istorie din oraș.

 

Aplicaţia ARound the city va folosi realitatea augmentată pentru a face posibilă o experiență 2.0 de descoperire a patrimoniului.

Timișorenii sunt invitați la o prezentare a versiunii demo a aplicației, miercuri, 24 octombrie, de la ora 18.30, în cafeneaua D’arc. Cei prezenți vor afla ce aduce în plus realitatea augmentată și care vor fi funcționalitățile aplicației ARound the city, anunţă organizatorii. Seara va fi completată de un spectacol vizual și sonor al asociației Simultan. Evenimentul, cu intrare liberă, este inclus și în programul Bienalei timișorene de arhitectură.

Aplicația este dezvoltată de specialiști în IT și de actori din mediul cultural. Din dorința de a implica și comunitatea, la Timișoara, organizatorii au desfășurat, în 6-7 octombrie, un workshop pentru persoanele interesate de patrimoniu, care au avut astfel ocazia să reflecteze asupra conținutului aplicației, mai transmit reprezentanţii celor trei instituţii care implementează proiectul.

Proiectul ARound the city app se desfășoară în trei orașe din România – București, Cluj-Napoca și Timișoara –, fiind inițiat şi sprijinit de Fondul Cultural Franco-German, prin Institutul Francez din România și Goethe Institut București. La nivel local, acesta este pilotat de Institutul Francez Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, în parteneriat cu asociația Prin Banat.

Print Friendly, PDF & Email