Argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru un elev din Lugoj

Un elev al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată la Belgrad, ceea ce plasează echipa României pe primul loc în clasamentul neoficial pe medalii.

 

Sergiu Novac, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, s-a întors de la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele trecute la Belgrad, cu medalia de argint.

Performanţa lui plasează echipa României pe primul loc în clasamentul neoficial pe medalii, între cele 17 naţiuni participante la competiţie.

Sergiu Novac s-a calificat pentru participarea la Olimpiada Balcanică de Matematică, după ce în aprilie a obţinut, cu punctaj maxim, locul I la Olimpiada națională de matematică, desfășurată la Satu Mare. Apoi, la barajul susținut după olimpiadă, a reușit cel mai bun rezultat al Lugojului din ultimii 30 de ani, calificându-se în lotul României (format din şase elevi – patru din București, unul din Constanța şi unul din Lugoj)  care va participa la Balcaniada de Matematică.

În decembrie 2017, acesta a primit premiul de excelenţă din partea Ministerului Educaţiei, pentru faptul că, în acelaşi an, a fost laureat la Olimpiada Internaţională pluridisciplinară Tuymaada.

Succesul lui Sergiu nu este întâmplător şi nici neaşteptat, transmit oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. „Încununează ani de muncă, de pregătire temeinică, atât individuală, cât şi în cadrul centrelor de excelenţă locale, judeţene sau naţionale, participări la concursuri de matematică, fizică şi informatică, parcurgerea unei programe specifice competiţiilor naţionale şi internaţionale şi multe ore petrecute zilnic în compania «reginei ştiinţelor». Performanţele sale au devenit tot mai înalte, pe măsură ce concursurile la care participă au o anvergură tot mai largă”, declară Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timiş.

Print Friendly, PDF & Email