Arestare prelungită cu alte 60 de zile pentru un şofer care şi-a abandonat victima accidentată

Judecătoria Lugoj a prelungit cu alte 60 de zile arestarea preventivă a lui Alin Faur, şoferul care, în luna iunie, a accidentat grav o femeie, la Lugoj, după care a fugit de la locul accidentului. La termenul din 17 septembrie a pledat vinovat la toate capetele de acuzare ale procurorilor.

Faur AlinŞoferul care, potrivit Poliţiei, conducea fără permis şi în stare de ebrietate, este judecat pentru rănirea gravă a unei femei şi părăsirea locului accidentului. În 2 iunie, Faur Alin, de 28 de ani, din Lugoj, conducând o maşină pe o stradă din Lugoj, a intrat pe trotuar şi a izbit în plin o femeie. Accidentul a fost surprins de o cameră de luat vederi din zona, iar din imagini se vede cum conducătorul auto împreună cu patru pasageri care îl însoţeau au ieşit din maşină  şi au abandonat victim, Maria Râciu rămăsese inconştientă pe trotuar. La câteva zile după accident, şoferul a fost arestat, fiind trimis în judecată la sfârşitul lunii august.

Avocaţii victimei au cerut instanţei pedepsirea cu închisoare de până la şapte ani a acestuia sş aplicarea unui spor maxim de pedeapsă, de până la cinci ani, având în vedere că Faur Alin a condus sub influenţa alcoolului şi a abandonat victima în stare foarte gravă. „Am solicitat ca probă în procesul penal efectuarea unei expertize traumatologice care să stabilească numărul zilelor de îngrijiri medicale, dar mai ales ce infirmităţi a suferit clienta noastră, în urma accidentului. Considerăm că expertiza ar putea determina instanţa să schimbe încadrarea juridică a faptei şi să înăsprească pedeapsa pe care o va aplica şoferului inculpat”, spune avocatul Cătălin Vlad, de la firma JGV şi Asociaţii, care reprezintp victima în procesul penal. De altfel, la termenul din 17 septembrie, judecătorul a admis efectuarea expertizei .

După accident, femeia lovită a fost internată în spital cu răni severe la cap şi la piciorul drept, suferind mai multe operaţii dificile. Potrivit avocaţilor, după finalizarea procesului penal, victima se va constitui parte civilă şi va cere de la autorul accidentului şi de la firma de asigurare la care maşina acestuia avea poliţa RCA, daune morale şi despăgubiri pentru cheltuielile medicale  şi de recuperare.

Print Friendly, PDF & Email