Aproximativ 2500 de câini metis ar putea fi sterilizați gratuit, în cadrul unei campanii a Primăriei Timişoara

Dacă până acum, o serie de organizații neguvernamentale au realizat la Timişoara, cu sprijinul Primăriei, campanii de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân, acum Municipalitatea vrea să se implice direct în acţiuni de sterilizare. Primăria a redactat un proiect de hotărâre pentru sterilizarea gratuită a câinilor metis care au stăpân.

 

Pentru a asigura prevenirea abandonului de câini și pentru a încuraja creșterea responsabilă a animalelor de companie, Primăria Timișoara anunţă că va face o campanie de sterilizare gratuită. Pentru a putea derula campania, este necesară aprobarea în Consiliul Local a Studiului de fundamentare, a Caietului de sarcini și a Contractului cadru privind achiziţia, prin concesionare, de servicii medical-veterinare.

Conform legislației în vigoare, Consiliile Locale pot subvenţiona total sau parţial sterilizarea acestor câini, prin concesionarea operaţiunilor de sterilizare către unul sau mai mulţi medici veterinari de liberă practică.

Campania de steriliza va viza câinii care nu sunt de rasă, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice cu venituri reduse, care au domiciliul sau reşedinţa în Timişoara. Reprezentanţii Municipalităţii atrag atenţia că proprietarii unor astfel de câini au obligația şi a microcipării, și a sterilizării acestora, astfel încât să fie prevenit abandonul.

Cei care doresc să beneficieze de subvenţionarea sterilizării câinilor pe care îi deţin vor depune o solicitare în acest sens la Consiliul Local. Aceasta le va transmite adresa cabinetelor medicale veterinare de liberă practică către care s-a făcut concesionarea sterilizărilor, împreună cu un bon de ordine cu numele şi adresa proprietarului câinelui, bon care va fi parafat şi semnat de medicul veterinar după efectuarea operaţiei de sterilizare.

Primăria Timişoara propune printr-un proiect de hotărâre demararea achiziţiei pentru servicii medical-veterinare prin licitaţie publică deschisă, valoarea estimată fiind de 267.750  de lei fără TVA, iar durata contractului de concesiune este de doi ani sau până la epuizarea sumei alocate. Suma pentru sterilizarea un câine ar fi de 107 lei fără TVA, astfel că, din aceste fonduri, 2500 de câini ar putea fi sterilizați, după cum arată o estimare făcută de departamentul de specialitate al Primăriei.

Proiectul de hotărâre, anunţă Primăria, urmează să fie publicat în curând pe site-ul instituţiei, www.primariatm.ro.

Print Friendly, PDF & Email